На офіційному сайті Австрійського футбольного союзу проаналізували кадровий потенціал збірної України

Прес-служба офіційного сайту Австрійського футбольного союзу опублікувала аналітичний матеріал щодо кадрового потенціалу збірної України. 

Сайт АФС оцінив сильні і слабкі сторони підопічних Андрія Шевченка, які будуть суперниками австрійців у груповому раунді Євро-2020.

«Збірна України спирається на великий досвід і робить ставку на гравців двох провідних клубів країни. Незважаючи на те, що в команді немає виконавців із гучними іменами, вона вийшла до фіналу першості Європи без жодної поразки у своїй відбірній групі. Чи вдалий це жереб для збірної Австрії? Цілком зрозуміло, що недооцінювати Україну не можна, адже вона вийшла з першого місця з групи із чинними чемпіонами континенту — португальцями.

Найбільша зірка української команди — її головний тренер Андрій Шевченко, який виграв Лігу чемпіонів разом із «Міланом» і був визнаний кращим гравцем світу у 2004 році. У складі домінують виконавці донецького «Шахтаря» й київського «Динамо».

Однак найвідомішим футболістом команди наразі є Олександр Зінченко. Він грає в «Манчестер Сіті», хоч і не має постійного місця у складі. Ще одним знаним виконавцем збірної України є Андрій Ярмоленко. Однак і він після важкої травми тільки входить у свою кращу форму й не завжди грає у складі «Молотобійців». Непрості часи переживає й Євген Коноплянка. Після розчарувань у «Севільї» та «Шальке» 30-річний півзахисник у вересні повернувся на батьківщину й регулярно грає за «Шахтар», — пише прес-служба АФС.

«Сила українців традиційно полягає в їхньому компактному стилі гри, хоча в захисті не обходиться без помилок. Великим козирем у таких випадках стає наявність у воротах синьо-жовтих досвідченого й надійного Андрія Пятова.

Одним із найперспективніших гравців країни можна вважати 22-річного вінгера київського «Динамо» Віктора Циганкова. Він — провідний виконавець свого клубу й посідає друге після Зінченка місце за трансферною вартістю серед українців (20 млн євро). Його проблема у збірній — конкуренція за місце у складі з Андрієм Ярмоленком.

Франко Фода неодноразово заявляв, що проаналізує гру України з усіх боків уже в найближчому майбутньому. Він запевняє, що добре розуміє завдання збірної Австрії в протистоянні з командою Шевченка. На перший погляд, австрійські гравці вищі за класом, ніж українці. Однак у кваліфікації наш майбутній суперник довів, що може перегравати команди найвищого рівня», — зазначає офіційний сайт Австрійського футбольного союзу.

Нагадаємо, що поєдинок групового етапу Євро-2020 між Україною та Австрією відбудеться 22 червня в Бухаресті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини