Ігор Пластун: «Попереду — товариські матчі збірної, тому треба добре працювати в клубі, щоб заслужити виклик...»

Захисник бельгійського «Гента» і збірної України Ігор Пластун розповів, як зустрів Новий рік, і поділився своїми очікуваннями від майбутнього.

— Ігорю, «Гент» плідно готується до весняної частини сезону. Відпочити на новорічні свята встигли?

— Ну, відпусткою ці дні назвати було складно. Вийшли нетривалі вихідні, усього вісім днів відпочинку. Тож максимально розслабитися не вдалося. Перевели дух і знову повернулися до тренувань. Ми вже закінчуємо перший збір, тому що менш ніж за тиждень відновиться чемпіонат Бельгії.

— Фізичні кондиції набрати встигаєте?

— Ми їх не встигли розгубити після минулого року (посміхається). Я вже другий рік поспіль готуюся в такому режимі до весни, тому знав, чого очікувати. Жодних проблем.

— Новий рік вдалося відзначити в родинному колі?

— Так, ми були в Бельгії. До нас приїхала в гості сім'я Юрія Путраша, ми з ним в Україні разом грали. Зустріли Новий рік тут, ми їм показали країну, поїздили трохи, виступили в ролі екскурсоводів.

— Бажання на новий, 2020 рік загадали під ялинкою?

— Далеко наперед загадувати не хочеться. Є плани й завдання, про які вголос говорити не буду. Зараз найважливіше — пройти збори й підготуватися до офіційних ігор.

— Цього року на збірну України очікує фінальна частина Євро-2020. Уже відчуваєте наближення цих матчів?

— Звичайно, наші вболівальники й журналісти вже думають про Євро. Але ми будемо до нього готуватися поступово, крок за кроком. Поки що на порядку денному клубні справи. У нас це чемпіонат Бельгії, також хочеться вдало виступити у весняній стадії Ліги Європи.

— Чи будете стежити, як до Євро готуються наші суперники — Австрія й Нідерланди?

— Ці команди на слуху. Тренери збірної України зберуть про них інформацію. Ми ж будемо готуватися до Євро, насамперед звертаючи увагу на себе й свою готовність. Попереду — товариські матчі збірної, тому треба добре працювати в клубі, щоб заслужити виклик і бути частиною команди.

— Фінальна стадія чемпіонату Європи відбудеться після насиченого клубного сезону. Чи вистачить сил і емоцій на ще один турнір?

— Так, звичайно, вистачить. Коли багато граєш, завжди є емоції, і так швидше відновлюєшся. Чемпіонат Європи — це великий і дуже важливий турнір, тому на нього сили та емоції точно знайдуться без проблем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.07.2020 00:38

Ігор Пластун зіграв за «Гент» удруге за дві доби

Бельгійський «Гент», за який виступає одразу три футболіст...

21.07.2020 20:55

Ігор Пластун узяв участь у черговому контрольному матчі «Гента»

У рамках підготовки до нового сезону «Гент» футболіст...

11.07.2020 15:10

Пiдсумки сезону-2019/2020 для легіонерів збірної України: Ігор Пластун

Напевно, саме захисник бельгійського «Гента» та національн...

Підписатися на новини