Олег Шайтанов: «Нам буде цікаво зіграти проти будь-якої команди в рамках Lviv Freedom Cup»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов поділився очікуваннями напередодні старту Lviv Freedom Cup.

Із 12-го по 15 січня Львів прийматиме футзальний турнір за участі шести команд. Збірна України потрапила до однієї групи з Угорщиною та Фінляндією. Згідно з форматом змагань, після матчів групової стадії на синьо-жовтих чекатиме поєдинок плей-офф. 

Напередодні виступу на Lviv Freedom Cup українки провели навчально-тренувальний збір. Після його завершення головний тренер нашої збірної Олег Шайтанов дав інтерв’ю Асоціації футзалу України.

— Команда завершила невеличкий передтурнірний НТЗ у Львові. Як його підсумуєте?

— Дівчата приїхали в гарному настрої й провели досить непоганий тренувальний цикл.

— Як оціните суперників по групі, збірні Угорщини та Фінляндії? Наскільки цікаво буде зіграти із цими командами?

— Нам буде цікаво зіграти проти будь-якої команди в рамках Lviv Freedom Cup. Усі колективи, яким ми протистояли в попередніх товариських зустрічах і проти яких зіграємо в майбутньому, є нашими потенційними суперниками в основному раунді Євро-2021. Саме тому будь-який матч і будь-яка інформація про будь-кого з опонентів будуть важливими для нас.

— Наскільки принциповим буде поєдинок з Угорщиною після запеклої боротьби в Черкасах в основному раунді Євро-2019?

— Склад збірної Угорщини змінився приблизно на 50%. Однак пам’ять про те, що ми не обіграли її в Черкасах. залишилася. Спробуємо досягти максимуму у Львові.

Заявка на турнір складається з 16-х гравців. Триматчевий цикл на Lviv Freedom Cup — шанс випробувати нових виконавців та провести певні експерименти?

— Щодо нових гравців, то на цей турнір викликано Анну Прокопенко, яка за час моєї роботи вперше залучена до складу команди. Вона є сильним виконавцем, і сподіваюся, що в неї все вийде. Ми проведемо на турнірі три матчі, будемо випробовувати різні зв’язки, аби знайти оптимальні.

— Водночас у заявці на турнір не виявилося досвідченої Сніжани Воловенко. У чому причина такого рішення?

— Ми багато спілкувалися зі Сніжаною. Її турбує травма. Вона відіграла останні матчі в чемпіонаті на знеболювальних, проявивши свої лідерські якості, як і належить капітану. Однак, доки в першості триває пауза, ми вирішили дати їй час для того, аби вона встигла підлікувати своє коліно. Те, що Сніжана є гравцем національної збірної, — беззаперечний факт.

— Як вважаєте, наскільки такі представницькі турніри важливі для розвитку жіночого футзалу в Україні?

— Безумовно, подібні турніри сприяють розвитку жіночого футзалу. Нині жіночі збірні проводять багато товариських матчів, однак я вже давно не бачив міжнародних турнірів, в яких би брали участь шість команд. Сподіваємося, що поєдинки в рамках Lviv Freedom Cup стануть корисними як для нас, так і для інших учасників.

— Жіноча збірна давно не грала у Львові. Наскільки приємно буде зіграти в цьому місті, зважаючи на його футзальні традиції?

— Дійсно, це місто з великими традиціями. Львів любить футзал. Із радістю запрошуємо вболівальників на трибуни та сподіваємося на їхню підтримку.

— Із ким би хотілося зіграти після групового етапу?

— Зі збірною Італії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

10.03.2024 12:01

Визначився склад жіночої збірної України з футзалу на товариські матчі з Італією

Жіноча збірна України з футзалу готуватиметься до участі в європейські...

02.03.2024 14:01

Олег Шайтанов: «Жіноча збірна України з футзалу в березні проведе контрольні матчі з Італією»

Жіноча збірна України з футзалу готуватиметься до участі в європейські...

Підписатися на новини