2020: графік роботи національної жіночої збірної України в новому році

Цього року в жіночої збірної України насичений розклад — заплановано проведення шести зборів.

Уперше кращі футболістки країни зберуться разом на початку весни. Із 2-го по 12 березня проходитиме навчально-тренувальний збір, у рамках якого команда візьме участь у міжнародному турнірі Pinatar Cup. Дані змагання за участі шести жіночих збірних удруге пройдуть в Іспанії. Синьо-жовтим гарантовані три зустрічі з національними командами інших країн.

Далі для підопічних Наталії Зінченко настане пора офіційних поєдинків. У кваліфікаційному турнірі Євро-2021 українки у трьох матчах минулого року зазнали трьох поразок, але шанси на успіх у відборі зберігають. Адже дві зустрічі з німкенями позаду, та й з Ірландією виїзний поєдинок уже зіграно. Отже, із 6-го по 15 квітня пройде другий у 2020 році НТЗ, протягом якого відбудуться два матчі в рамках відбору до чемпіонату Європи: 10-го числа — виїзний із Чорногорією та 14-го — домашній із Грецією.

Продовжать боротьбу у кваліфікації синьо-жовті в червні. Збір команди триватиме з 1-го по 10-е число, а поєдинки будуть зіграні 5-го й 9-го — відповідно домашній з Ірландією та виїзний із Грецією.

Останній матч групового турніру українки проведуть 22 вересня вдома із Чорногорією. Збір триватиме із 14-го по 23 вересня.

Нагадаємо, що у фінальній стадії Євро, що відбудеться в Англії влітку наступного року, окрім господарок, візьмуть участь переможці дев’яти відбірних груп та три кращі володарі других місць (за результатами матчів із першою, третьою, четвертою та п’ятою командами). Ще три учасники визначаться за результатами плей-офф між шістьма іншими збірними, що фінішують другими.

Тож протягом п’ятого у поточному році збору, який пройде з 19-го по 28 жовтня, можлива участь збірної України у плей-офф, в іншому випадку команда зіграє контрольний матч.

І, нарешті, із 23 листопада по 1 грудня жіноча збірна проведе останній НТЗ з виїздом до Туреччини, де також запланований товариський поєдинок.

Додамо, що воротарі національної команди, як і голкіпери всіх інших вітчизняних жіночих збірних, проведуть два тренувальні збори, один з яких проходитиме з 1-го по 7 лютого, а другий — із 24-го по 30 червня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини