В ювілейному турнірі пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова перемогла збірна Білої Церкви

У столичному спорткомплексі НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» відбувся турнір пам’яті видатних вітчизняних футболістів Віктора Колотова та Євгена Рудакова. Переможцем престижного змагання стала збірна Білої Церкви.

Організаторами ювілейного, 20-го за ліком, турніру виступили Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Фото прес-служби АВФУ

Передноворічні зустрічі футбольних колективів давно стали традицією. Запеклі баталії в чудовому спортивному палаці, дружнє спілкування, спогади та плани на майбутнє — турнір пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова став невід’ємною частиною футбольного життя України. Нині це престижне змагання, яке має цікаву та багату історію. І якщо впродовж перших 18-ти розіграшів перше місце між собою традиційно ділили столичні ветеранські команди «Динамо», ЦСКА та «Інтеркас», то в останні два сезони географія переможців розширилася.

У 2019 році взяти участь у змаганні були запрошені чотири ветеранські колективи: ЦСКА, «Політехнік» (обидва — Київ), «Пирятин-Полтавщина» та «Біла Церква». Особливо зірковим був склад армійців — Віталій Рева, Едуард Цихмейструк, Руслан Костишин, Костянтин Бабич, Віктор Ульяницький, Володимир Бондаренко, Роман Пахолюк та інші, очолив команду славнозвісний Володимир Лозинський.

Проте свою перевагу потрібно було доводити на футбольному полі, а це цього святкового передноворічного дня найкраще вдалося зробити збірній Білої Церкви. На другій сходинці зупинилися футболісти з Пирятина, на третій — ЦСКА.

Фото прес-служби АВФУ

1 тур

ЦСКА — «Політехнік» — 3:2

Голи: Бабич (6), Уляницький (18), Городов (20) — Мінськой (16), Науменко (17).

«Біла Церква» — «Пирятин-Полтавщина» — 2:0

Голи: Рисенко (9), Поголелов (20).

2 тур

«Пирятин-Полтавщина» — «Політехнік» — 5:0

Голи: Манія (7, 21, 26), Медяник (14), Кошовий (15).

ЦСКА — «Біла Церква» — 3:3

Голи: Городов (7), Цихмейструк (17, 18) — Степанюк (21), Ревенко (27), Ковтун (30).

3 тур

«Політехнік» — «Біла Церква» — -:+

«Пирятин-Полтавщина» — ЦСКА — 3:1

Голи: Манія (13, 21), Медяник (25) — Бондаренко (8).

Фото прес-служби АВФУ

Підсумкова таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Біла Церква

3

2

1

0

8—3

7

2.

Пирятин-Полтавщина

3

2

0

1

8—3

6

3.

ЦСКА

3

1

1

1

7—8

4

4.

Політехнік

3

0

0

3

2—11

0

Фото прес-служби АВФУ

«Нам дуже приємно перемогти в такому престижному турнірі, це найбільше досягнення збірної міста, — розповів голова Білоцерківської обласної федерації футболу, організатор збірної міста Геннадій Мільцарик. — У Білій Церкві 21 аматорська та ветеранська футбольна команда, ми зібрали найкращих гравців із них, провели кілька тренувань… Програючи ЦСКА — 0:3, хлопці зібралися й зуміли зрівняти рахунок. За це їм особливе спасибі! Зробили собі чудовий подарунок на Новий рік! Хочемо подякувати асоціації ветеранів за гарну організацію турніру, за те, що береже пам’ять про видатних українських футболістів — Віктора Колотова та Євгена Рудакова. У Білій Церкві ветеранський футбол має сильні традиції, наступного року ми плануємо проводити місцеві турніри та заявлятися на всеукраїнські».

Призи та пам’ятні нагороди учасникам турніру вручили знамениті українські футболісти та тренери, віце-президенти АВФУ Андрій Біба та Володимир Мунтян, заслужений тренер СРСР, виконавчий директор АВФУ Віталій Кулібабенко. Лунали слова подяки, привітання зі святами, побажання міцного здоров’я кожному та миру нашій країні.

Фото прес-служби АВФУ

«Це дуже важливо, щоб уболівальники та футболісти знали, які видатні гравці були в нас. Віктор Колотов та Євген Рудаков дуже багато зробили для київського «Динамо» та збірної СРСР, з їхніми іменами пов’язані найгучніші перемоги українського й радянського футболу. Добре, що кожного року під егідою Асоціації ветеранів футболу України проводиться такий турнір», — під оплески гравців та вболівальників наголосив Андрій Біба.

«Інакше й бути не може, — продовжив Віталій Кулібабенко. — Усі численні змагання, які організовує АВФУ, присвячені пам’яті наших легенд — Валерія Лобановського, Олега Базилевича, Юрія Войнова, Віктора Каневського, Віктора Матвієнка та багатьох інших. Ми шануємо всіх ветеранів та не втомлюємося їм дякувати. Цього року вперше переможцем турніру Колотова—Рудакова стала команда з Білої Церкви. З огляду на якість гри, результат вважаю закономірним. Ветерани футболу, асоціація ветеранів на чолі з Олегом Собуцьким вітають усіх зі святами та чекають на зустрічі в новому році. Він уже традиційно буде багатим на різноманітні турніри».

Фото прес-служби АВФУ

Усі переможці турніру пам’яті В. Колотова та Є. Рудакова

2000 «Євробіс» (Київ)

2001 «Динамо» (Київ)

2002 «Інтеркас» (Київ)

2003 «Динамо» (Київ)

2004 «Динамо» (Київ)

2005 «Динамо» (Київ)

2006 «Інтеркас» (Київ)

2007 «Інтеркас» (Київ)

2008 «Динамо» (Київ)

2009 «Інтеркас» (Київ)

2010 «Динамо» (Київ)

2011 «Інтеркас» (Київ)

2012 «Динамо» (Київ)

2013 «Динамо» (Київ)

2014 «Динамо» (Київ)

2015 «Інтеркас» (Київ)

2016 ЦСКА (Київ)

2017 «Інтеркас» (Київ)

2018 ФК «Пирятин»

2019 «Біла Церква»

Підписатися на новини