Легіонери збірної України в першій частині клубного сезону-2019/2020. Руслан Маліновський

Перехід улітку 2019 року півзахисника національної збірної України Руслана Маліновського з бельгійського «Генка» до італійської «Аталанти» відразу давав зрозуміти, що перед гравцем стоятиме важке завдання швидкої адаптації до нових умов.

При всій повазі до бельгійської першості, ніхто не сперечатиметься, що італійська Серія А стоїть на декілька щаблів вище — перш за все за рівнем конкуренції й суперників. До того ж саме в першій частині сезону-2019/2020 команді Маліновського належало вписати нову сторінку в історію клубу — стартувати в Лізі чемпіонів.

Головний тренер бергамців Джан Пьєро Гасперіні одразу після трансферу Руслана заявив, що розраховує на українця в якості гравця основної обойми тут і зараз. Передсезонні матчі тільки підтвердили слова наставника. Утім, враховуючи вже згаданий процес адаптації, Гасперіні не поспішав кидати новачка у вир подій, поступово збільшуючи психологічне та фізичне навантаження. У більшості поєдинків спеціаліст використовував Маліновського на позиції центрального атакувального півзахисника, вимагаючи від нього творчості біля воріт суперника.

Досвід гри за кордоном, довіра тренера, а також природні впевненість та працездатність українця почали приносити плоди вже ближче до кінця жовтня 2019-го.

На новорічні та різдвяні канікули «Аталанта» пішла на п’ятому місці в турнірній таблиці Серії А, відстаючи від так званої зони Ліги чемпіонів на чотири пункти. До речі, дебютний похід бергамців у ЛЧ поки що проходить вдало: команда пробилася до 1/8 фіналу, де зійдеться з іспанською «Валенсією».

2020 рік «Аталанта» розпочне 5 січня домашнім поєдинком проти «Парми» в рамках 18-го туру італійської першості.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.03.2024 13:00

Руслан Маліновський: «Потрібно з перших хвилин взяти гру у свої руки, бути готовими до боротьби»

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський поділився очікуваннями...

17.03.2024 15:43

«Дженоа» Руслана Маліновського виборов нічию в матчі чемпіонату Італії

У межах 29-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

10.03.2024 10:00

«Дженоа» Руслана Маліновського зазнав домашньої поразки в матчі італійської Серії А

У матчі 28-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

11.02.2024 21:08

Маліновський забив своїй колишній команді, але «Дженоа» все одно поступився

У 24-му турі італійської Серії А «Дженоа» півзахисника збі...

Підписатися на новини