Представляємо збірну України з кіберфутболу: Сергій Sergobibika Марченко

Представляємо основного гравця збірної України з кіберфутболу Сергія Марченка.

Нещодавно після фіналу національного відбору визначився склад першої в історії збірної України з кіберфутболу. Нова команда змагатиметься за право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи в дисципліні KONAMI’seFootballPES 2020. Знайомство із гравцями збірної ми продовжимо у розмові із 22-річним одеситом Сергієм Марченком.

Сергію, чи цікавишся ти футболом реальним?

— Так, із чотирьох років. Брат підсадив мене, і з того часу я живу футболом. Мій улюблений клуб — «Арсенал».

Як давно граєш у PES?

— Для себе із братом граю давно. У серію FIFA — із 2002 року. PES випробував у 2009-му задля контрасту. На PS4 почав грати в PES із 2018 року, в основному для задоволення. У 2019-му вже почало виходити, тож став грати серйозно, намагатися чогось досягти.

Ти брав участь у турнірах? Є якісь досягнення?

— У 2019 році потрапив до закритої кваліфікації турніру від KONAMI, але програв, напевно, найвідомішому кіберспортсмену з PES — Ettorito. Переміг у турнірі в соцмережах із PES 2019, організованому простою спільнотою. До речі, у фіналі грав із Максимом Андрасюком. Став гравцем збірної України, переміг у LG Autumn Pro League PES 2020. Але справжніх перемог на рівні турніру від KONAMI в мене ще не було.

Які перспективи в кіберфутболу?

— Ніша перспективна, оскільки про популярність футболу навіть говорити не варто, а в кіберфутболі головне — правильно залучити як потенційних гравців, так і глядачів. Для цього потрібні нагороди за перегляд, за активність, нагороди самим гравцям. Усе залежить від розробників і їхньої активності. Було б здорово побачити аналог закордонних кіберліг в Україні.

Які шанси у збірної України потрапити на eEURO-2020?

— Оцінюю наші шанси позитивно. Вважаю, що вийти можна з будь-якої групи, просто в одній це зробити легше, в іншій — складніше. Якби подібний турнір проводився по минулій частині PES, то я не був би налаштований позитивно, оскільки грав у неї гірше, і було б важче. Однак трапитися може все, а я, у свою чергу, зроблю все можливе для виходу на eEURO.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини