Віталій Одегов: «У січні юнацька збірна України з футзалу зіграє з Португалією, а в березні — з Угорщиною»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 з футзалу Віталій Одегов підбив підсумки двох товариських матчів проти Сербії та поділився майбутніми планами команди, повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України.

— Віталію Олексійовичу, як оціните два матчі юнацької збірної України проти Сербії, які завершилися перемогами нашої команди — 4:0 та 3:1?

— Протягом першого поєдинку в діях хлопців відчувалися підвищена відповідальність та певна нервозність. Через це команді не вдалося втілити в життя багато компонентів гри. Проте у другому таймі ми зуміли скористатися помилками суперника та тими нагодами, які він нам подарував.

У другій зустрічі, як на мене, була присутня недооцінка суперника після рахунку 4:0 за підсумками першого поєдинку. Хлопці повірили, що в них легко все виходить. Натомість серби мали подвійну мотивацію та хотіли реабілітуватися після поразки. Малюнку гри в нас фактично не було, а її якість була низькою, незважаючи на результат.

— Двоє гравців юнацької збірної України U-17, Микола Гуйван та Ярослав Квасній, у вересні захищали кольори нашої збірної на Євро-2019 серед хлопців 2000 року народження й молодших. Наскільки цей досвід важливий для формування лідерського характеру у фактично новій команді?

— Звичайно, досвід завжди допомагає бути лідерами та вести за собою молодих і необстріляних партнерів. Микола Гуйван це продемонстрував своєю грою в першому матчі. Можу відзначити його надійність, досвід та холоднокровність, яка необхідна воротарю й старожилу цієї команди.

Щодо Ярослава Кваснія, то він також має бути лідером команди. Однак поки що Ярослав або не усвідомлює цього, або в нього це не виходить у зв’язку з певними психологічними причинами. Я маю на увазі індивідуальні якості та покладання на себе функцій лідера в цій команді, оскільки він дійсно здобув неабиякий досвід міжнародних матчів.

— За два поєдинки команда пропустила лише один гол. Наскільки ви задоволені діями воротарів?

— Кіпери не пропустили нічого зайвого. Добре, що обійшлося без результативних помилок. Однак і суперник не ставив перед ними якихось надзвичайних завдань. Особливо якщо говорити про другу зустріч. У першому поєдинку дійсно були моменти, в яких Гуйван продемонстрував свій рівень та врятував команду. Якби ми пропустили в тому матчі першими гра могла б скластися інакше.

— У березні цього року юнацька збірна України U-19 також зустрічалася із цим суперником та зазнала двох поразок. Наскільки відрізняються ці дві збірні Сербії?

— Загалом відзначу, що стиль гри залишився таким самим. Він полягає в силовій манері. У тій команді були більш фактурні виконавці. Однак збірна лише розпочинає свій шлях, і, можливо, ці хлопці ще підростуть (сміється).

— Якими є найближчі плани команди?

— У січні юнацька збірна України зіграє з Португалією, а в березні проведе два матчі проти Угорщини. Ці зустрічі відбудуться на майданчиках суперників.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.06.2022 13:08

Віталій Одегов: «УЄФА разом із футбольними асоціаціями пішов нам назустріч і ухвалив компромісне рішення»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розп...

08.11.2021 15:02

Віталій Одегов: «У протистоянні з Португалією будемо прагнути виявити недоліки в нашій грі»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов...

18.05.2021 18:22

Віталій Одегов: «У листопаді збірна України планує зіграти з командою Португалії»

Головний тренер юнацьких збірних України з футзалу Віталій Одегов підб...

02.05.2021 15:30

Оголошено склад юнацької збірної України з футзалу U-17 на тренувальний збір у Харкові

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-17 Віталій Одегов...

Підписатися на новини