УАФ привітала учнів військового ліцею імені Івана Богуна з Днем Збройних сил України

Напередодні Дня Збройних сил України, який відзначається 6 грудня, Українська асоціація футболу передала футбольні подарунки учням Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Українську асоціацію футболу та Київський військовий ліцей імені Івана Богуна пов’язує тісна співпраця з розвитку та підтримки футболу в ліцеї. Минулого року за ініціативи начальника ліцею генерал-майора Ігоря Гордійчука був проведений перший турнір із міні-футболу «Кубок пам’яті Героя України Андрія Кизила». Сьогодні ж із візитом до учнів ліцею завітали почесні гості з УАФ — перший віце-президент Вадим Костюченко та тренери юнацьких збірних України Олег Кузнецов та Сергій Нагорняк.

Фото Павла Кубанова

На початку заходу представники УАФ презентували учням ліцею відеоролик про діяльність Української асоціації футболу та успіхи українських збірних в останні роки. Вадим Костюченко, звертаючись до учнів, передав їм вітання з майбутнім святом Дня Збройних сил України від президента асоціації Андрія Павелка, який зараз працює у Виконкомі УЄФА у Швейцарії, та головного тренера національної збірної Андрія Шевченка.

«Ви знаєте, що у 2019 році наша юнацька збірна вперше в історії стала чемпіоном світу, — сказав перший віце-президент УАФ, — національна збірна також уперше виборола пряму путівку на Євро, під час відбору перегравши чинних чемпіонів Європи — збірну Португалії. Дякую керівництву військового ліцею за те, що воно бере активну участь у футбольних заходах УАФ. Завдяки футболи ми шануємо пам'ять наших героїв, які захищають країну на Сході України. Упевнений, що футбол об’єднуватиме нас і надалі, а ми запрошуємо вас на матчі наших збірних і бажаємо вам здоров’я та успіхів у навчанні».

Фото Павла Кубанова

Зі свого боку помічник начальника ліцею В’ячеслав Бігуль подякував Українській асоціації футболу за всебічну допомогу у проведенні турнірів та облаштуванні футбольних майданчиків на території навчального закладу: «Ми пам’ятаємо, як ви допомагали нам у проведенні турніру пам’яті Андрія Кизила, ми відчували підтримку Андрія Павелка та Олега Протасова, які були в нас у гостях. Тому наша співпраця не випадкова. Користуючись нагодою, повідомлю, що ми вже майже закінчили облаштування великого поля й весною запросимо вас на черговий турнір, який хочемо провести на всеукраїнському рівні серед усіх ліцеїв, які навіть не входять до числа навчальних закладів Міністерства оборони України».

Після цього Вадим Костюченко отримав із рук заступника начальника ліцею з виховної роботи Євгена Пікуля пам’ятну дошку від навчального закладу, а гості з УАФ зі свого боку вручили учням футбольні м’ячі та пам’ятні ексклюзивні подарунки.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини