До уваги ЗМІ та коментаторів матчів! Запрошуємо на лекцію та прес-конференцію, присвячені впровадженню системи VAR в Україні

Нещодавно президент Української асоціації футболу Андрій Павелко повідомив, що організація готує подання заявки на використання системи VAR в Україні.

Також Комітет арбітрів УАФ нещодавно отримав позитивний рапорт про успішне проходження підготовки до застосування технології, відображений у звіті голови Відділу футбольних технологій ФІФА Себастьяна Рунге.

«Добре застосування та здатність надавати необхідні сервіси команді ВАА та арбітрам відповідно до Посібника з імплементації ВАА», — йдеться зокрема в рапорті Рунге. Крім того, спеціаліст Відділу арбітражу ФІФА Майкл Ван дер Роест, який також брав участь у тестуванні групи українських арбітрів та перевірці їхнього досвіду використання VAR, дав позитивні оцінки й відзначив, що за цим напрямком розвитку футболу «Україна перебуває на правильному шляху».

Відтак, з обов’язкової програми підготовки залишаються лише два матчі, на яких будуть тестуватися технологія й навички першої групи арбітрів з восьми осіб, що пройшли необхідне навчання. Обидва поєдинки відбудуться цього тижня.

А вже 9 грудня запрошуємо журналістів та коментаторів футбольних матчів на лекцію та прес-конференцію, які будуть присвячені програмі підготовки до використання VAR в Україні.

Захід розпочнеться об 11.00 у конференц-залі Будинку футболу (3-й поверх).

Учасники заходу: голова Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі, арбітри, які пройшли навчання із застосування VAR.

Для участі в заході необхідна попередня заявка, яку просимо надіслати на адресу: [email protected].

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.07.2023 14:00

УЄФА значно розширить застосування системи VAR в єврокубкових матчах

УЄФА анонсує значне розширення застосування системи відеодопомоги арбі...

10.05.2023 16:25

Щодо використання системи VAR у матчах чемпіонату України

У зв’язку із численними зверненнями ЗМІ щодо використання систем...

25.10.2022 18:32

Офіційно. Щодо процедури використання VAR у матчах чемпіонату УПЛ

Останнім часом виникають питання щодо організації роботи VAR у поєдинк...

Підписатися на новини