Андрій Шевченко: «Приємно, що й у нас є передова медицина»

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко взяв участь у прес-конференції, яка відбулася сьогодні в Інституті клітинної терапії.

Темою заходу стали передові технології лікування артрозу колінних суглобів за допомогою клітинної терапії на основі використання стовбурових клітин узагалі й плацентарних стовбурових клітин зокрема. Наставник синьо-жовтих поділився особистим досвідом у даному питанні.

«Мені дуже приємно, що в Україні є технології, які не поступаються світовим, — сказав Андрій Шевченко. — Грунтуючись на своєму власному досвіді, можу сказати, що в процесі моєї кар'єри колінний суглоб зазнавав певних травм. У мене було кілька операцій. Колінний суглоб постійно піддається деформації, тому спорт позначається дуже сильно. Уже після закінчення кар'єри футболіста суглоб став запалюватися, з'явилися болі.

 

Із цим було важко боротися. І хоча я використовував деякі передові технології, великого ефекту вони не давали. Потім я дізнався про цю нову методику лікування. Уперше я про неї почув в Америці. Буквально два-три роки тому я приїхав до Києва, і після знайомства з фахівцями мені розповіли про лікування колінного суглоба. Мені це було дуже цікаво — і водночас приємно, що в нас є передова медицина.

Коли я вперше випробував на собі лікування, я відразу відчув поліпшення. Суглоб набагато краще став реагувати на навантаження. Відразу зникла синовіальна рідина. Я став краще почуватися. Тому порадив дану технологію своїм друзям».

Також Андрій Шевченко наголосив, що йому дуже приємно, що наше, українське виробництво вийшло на такий високій рівень.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини