Емоції за лаштунками проекту «Футбольні зірки України»-2019

2 грудня в Києві відбулася церемонія нагородження «Футбольні зірки України»-2019. Лауреати та гості заходу поділилися враженнями від неї та пригадали події року, який подарував чимало яскравих перемог українських збірних.

Олександр Шовковський (асистент головного тренера збірної України): «Для нас, тренерів збірної України, важливо, щоб хлопці відчували підтримку — від наставників, журналістів, уболівальників. Вони мають бути впевненими в собі, і навіть якщо щось не складається, усе одно треба намагатися бути кращими, іти до своєї мети. Для кожного з них це великий виклик — бути в національній збірній».

Тарас Степаненко (півзахисник збірної України): «Приємно бути на такому заході, де ми можемо в неформальній обстановці зустрітися зі своїми друзями, колегами, щоб поспілкуватися за межами футбольного поля. Так, зараз у нас чимало відповідальних матчів — чемпіонат України, Ліга чемпіонів, але я впевнений, що такі заходи не відволікають, а просто дають можливість психологічно перепочити та провести вечір у гарній компанії. Цього року яскраво себе проявили чимало гравців. Для мене в трійку точно потрапили би Марлос, Тайсон та Циганков. Також хотів би виділити Миколенка».

Мирон Маркевич (голова Комітету національних збірних команд УАФ): «Для мене всі, хто був у номінації «Гравець року», — класні футболісти. Не хочеться когось виділяти. Мені у 2019 році сподобалася гра Миколенка. Як завжди, гарно виглядав Тайсон, мабуть, ще виокремлю Дениса Попова. Так само яскраво проявили себе наші тренери — Андрій Шевченко, Олександр Петраков та Віктор Скрипник, які були представлені в номінації «Тренер року».

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Бути тренером національної збірної — це велика відповідальність. Тому я дуже вдячний усім своїм наставникам, з якими працював, вдячний своїм помічникам — Малдері, Тассотті, Шовковському, Харі. Також вдячний журналістам та вболівальникам, які давали нам важливі емоції. Дякую команді і гравцям, що вони повірили у філософію, яку ми обрали. Тому свій приз «Тренер року» я присвячую футболістам збірної. Хлопці віддали своє серце на полі, щоб порадувати всю країну. Вважаю, для всього українського футболу цей рік був дуже вдалим, тому всі заслуговують на найвищі оцінки та нагороди. Особливо приємно, що в номінаціях були присутні гравці національної команди. Я вважаю, що такі заходи потрібні, адже це наш «футбольний Оскар». Тут зібралася футбольна родина, приїхали підтримати колег футболісти, які вже завершили свої виступи...»

Фото Павла Кубанова

Олександр Петраков (тренер юнацьких збірних України): «Улітку зі збірною U-20 ми пережили емоції, які не передати словами. Але це вже в минулому. Хочеться, звичайно, знову їх відчути. Для цього й будемо працювати далі. Дай Бог, щоб хлопці, які стали чемпіонами, прогресували далі. 2019 рік був вдалим для багатьох наших збірних. Вважаю, український футбол — на правильному шляху».

Надія Іванченко (автор найкращого голу року): «Для мене перемога в номінації «Гол року» стала несподіванкою. Голи Сидорчука й Цітаішвіли були також неперевершеними. Я дякую всім, хто голосував за мій гол. Дуже рада, що ця нагорода саме в моїх руках. Я пам’ятаю всі свої голи, і цей м’яч, звичайно, буду пам’ятати завжди, бо він найкращий».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини