Сергій Сапронов: «Починаємо збирати досьє на суперниць по еліт-раунду»

Визначилися суперниці збірної України WU-17 в еліт-раунді відбору чемпіонату Європи 2020 року. Окрім господарок, норвежок, нашим дівчатам у березні доведеться з’ясовувати стосунки в сьомій групі із чешками й польками.

— Головними претендентками на єдину путівку до фінальної частини змагань слід вважати норвежок, — сказав керманич збірної України Сергій Сапронов, коментуючи результати жеребкування для офіційного сайту УАФ. — Усе ж вони виступатимуть у рідних стінах — та й прийматимуть суперниць, швидше за все, на штучному газоні, до якого в них буде можливість належним чином адаптуватися. Утім, про сильні й слабкі сторони наших візаві поки що говорити зарано, адже днями ми тільки розпочнемо збирати на них досьє.

— Але тих самих чешок вам особливо представляти не треба, адже нещодавно вони були нашими суперницями у кваліфікаційному раунді в Сербії…

— Десь із вами можна погодитися. Мої підопічні з ними розійшлися миром, і, як на мене, саме чешки в Сербії справили найкраще враження своїми діями. Хоча не виключено, що вони внесуть корективи до заявки, та й у нас, сподіваюся, обов’язково буде підсилення, бо мене не влаштовує гра флангових захисників. Ось чому давайте про можливості суперниць більш конкретно поговоримо вже перед від’їздом до Норвегії.

— А коли ви плануєте розпочати безпосередню підготовку до еліт-раунду?

— Сподіваюсь, що в лютому мої підопічні матимуть змогу провести тижневий збір, під час якого зіграють два спаринги зі збірною однієї із сусідніх країн. Це дуже важливо, бо нам конче потрібна ігрова практика. Також слід переглянути у справі новачків. Зокрема, наприкінці листопада я спеціально виїжджав із дівочою збірною України WU-15 до Мінська, де вона провела організовані УАФ контрольні матчі з білорусками, кількох дівчат взяв на олівець, і необхідно дати їм шанс проявити себе в протистоянні з більш дорослими опонентками. А остаточно я визначуся з тими 20-ма футболістками, що представлятимуть Україну в Норвегії, уже під час заключного короткочасного збору в середині березня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 11:05

Сергій Сапронов: «У вирішальному матчі не обійшлося без недооцінки суперниць»

Із Нідерландів повернулася дівоча збірна України WU-17, яка взяла учас...

13.03.2024 14:20

Сергій Сапронов: «Наше завдання в Нідерландах — зберегти прописку в Лізі А»

Із 14-го до 20 березня в Нідерландах відбудеться другий раунд відбору...

11.03.2023 15:02

Сергій Сапронов: «Головне, що ми не затрималися в Лізі В чемпіонату Європи»

Днями в болгарському місті Сливен завершилися поєдинки другого раунду...

11.12.2022 14:00

Сергій Сапронов: «Головне завдання — повернутися до Ліги А чемпіонату Європи»

Визначилися суперники дівочої збірної України WU-17 у Лізі В другого р...

Підписатися на новини