Новий футбольний стадіон для школи, яка виховала зірку національної збірної

Незабаром у Чернігові на базі СДЮШОР «Юність» відбудеться офіційне відкриття реконструйованого стадіону. Про це повідомив президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

— Наразі йде підготовка до офіційного відкриття сучасного багатофункціонального спорткомплексу в Чернігові. Об’єкт уже отримав сертифікат про введення в експлуатацію, — зазначив керівник УАФ.

Андрій Павелко нагадав, що чернігівська СДЮШОР «Юність» добре відома і в Україні, і за кордоном, адже саме тут робив перші кроки у футболі Андрій Ярмоленко — майбутня зірка європейського футболу.

Фото з відкритих джерел

Стадіон «Юності», який було побудовано ще в 1975 році, багато років потребував ремонту, й кільком поколінням юних футболістів Чернігова доводилось тренуватися та грати у футбол на розбитому полі. Питання зрушилося у 2015 році з ініціативи новообраного президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. Тоді керівник УАФ відвідав стадіон школи «Юність» із робочим візитом разом з Андрієм Ярмоленком, спілкувався з його першим тренером Віктором Лазаренком, керівництвом обласної федерації футболу та представниками місцевої влади. Згодом розпочалися перші проектні роботи, а пізніше — й реконструкція об’єкту.

Фото з відкритих джерел

Зараз вона практично завершена, і тепер це — один із кращих комплексів в Україні, з футбольним полем зі штучним покриттям, майданчиком для міні-футболу, зоною легкої атлетики, роздягальнями, душовими, кімнатами для арбітрів і трибунами на три тисячі місць. Уже зараз тут можуть займатися вихованці школи «Юність», а навесні, після офіційного відкриття, відбуватимуться поєдинки регіональних та всеукраїнських змагань.

Фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що Українська асоціація футбола ініціювала унікальну програму з відродження футбольної інфраструктури. Зокрема, із 2015-го по 2018 рік у країні було побудовано більш ніж 1 200 об’єктів, з яких 50 — повнорозмірні футбольні поля зі штучним покриттям. Загалом, починаючи з 2015 року і до кінця поточного року кількість введених в експлуатацію футбольних майданчиків досягне близько 2 тис.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини