Ліга Європи. Київське «Динамо» поступилося на виїзді «Мальме» в надрезультативному матчі

Підопічні Олексія Михайличенка переконливо виглядали в першому таймі, а в другому залишилися в меншості та дозволили господарям здобути вольову перемогу.   

Для того, щоб гарантувати собі путівку до плей-офф Ліги Європи, не відкладаючи вирішення цього завдання до останнього туру, киянам потрібна була перемога в Мальме. Але вже на 2-й хвилині гості поступалися в рахунку. Перший же кутовий у виконанні господарів завершився м’ячем у ворота Бущана: відзначився центральний захисник Бенгтссон. Динамівці ще до 5-ї хвилини відповіли двома моментами — Буяльський із передачі Миколенка пробив у зону, яку контролював голкіпер, а Вербич влучив у захисника.

Ще ближчим до успіху словенець був на 15-й хвилині, коли після пасу Буяльського пробив низом із близької відстані, але Далін ногою відбив м’яч. А невдовзі аналогічна поперечна передача Буяльського знайшла Миколенка, і той розстріляв ворота шведів. 1:1.

Фото fcdynamo.kiev.ua

Загалом «Динамо» в першому таймі демонструвало гарні швидкості, вдало застосовувало пресинг та переважало господарів у володінні м’ячем і кількості створених моментів. Тому другий гол гостей виглядав цілком закономірним. Знову передачу вздовж лінії воріт виконав Буяльський, а крапку цього разу поставив Циганков.  

Фото fcdynamo.kiev.ua

Другий тайм розпочався так само, як і перший, — із голу господарів зі стандарту. Відзначився 37-річний Розенберг, який проводив останній матч у кар’єрі перед своїми вболівальниками. Ігрова перевага динамівців після перерви розтанула, і невдовзі шведи знову вели в рахунку — Ракіп, який вийшов на заміну, завдав ефектного удару під поперечину. 3:2.

У середині тайму кияни залишилися в меншості після того, як Сидорчук отримав друге попередження. І навіть після цього біло-синім вдалося змінити перебіг гри — Вербич вдало підставив ногу під пас Циганкова зі штрафного. Але останнє слово все ж залишилося за господарями — знову забив Розенберг. Динамівці поступилися — 3:4, і тепер здобувати путівку до плей-офф їм доведеться в останньому турі в поєдинку з «Лугано».

У матчі у складі «Динамо» взяли участь футболісти національної збірної України: Шабанов (жовта картка), Миколенко (гол), Шепелєв (жовта картка, замінений на 71-й хвилині), Сидорчук (червона картка), Буяльський (два гольові паси, замінений на 89-й хвилині), Циганков (гол та гольовий пас), Бєсєдін (жовта картка), Караваєв (вийшов на заміну на 82-й хвилині).

Ліга Європи. Груповий раунд. 5 тур

Група В

«Мальме» (Швеція) — «Динамо» (Україна) — 4:3 (1:2)

Голи: Бенгтссон (2), Розенберг (48, 90+6 ), Ракіп (57) — Миколенко (18), Циганков (39), Вербич (77).

«Мальме»: Далін, Ларссон (Молінс, 79), Сафарі (Кнудсен, 90+6), Рікс, Баширу, Траустасон, Розенберг (к), Бенгтссон, Інносент (Ракіп, 46), Нільсен, Бергет.

Запасні: Меліхарек, Беймо, Галль, Антонссон.

Тренер: Уве Реслер.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Кадар, Шабанов, Миколенко, Шепелєв (Шапаренко, 71), Сидорчук (к), Буяльський (Гармаш, 89), Циганков, Вербич (Караваєв, 82), Бєсєдін.

Запасні: Бойко, Де Пена, Соль, Родрігес.

Тренер: Олексій Михайличенко.

Арбітр: Павел Краловець (Чехія).

Попереджені: Ракіп (67), Баширу (76) — Шепелєв (20), Шабанов (23), Сидорчук (36), Вербич (70), Шапаренко (89), Бєсєдін (90+3).

Вилучений: Сидорчук (65).

28 листопада. Мальме. «Мальме Нью Стедіум».

«Лугано» (Швейцарія) — «Копенгаген» (Данія) — 0:1 (0:1)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Копенгаген

5

2

3

0

5—3

9

2.

Мальме

5

2

2

1

7—6

8

3.

Динамо

5

1

3

1

6—6

6

4.

Лугано

5

0

2

3

1—4

2

6 тур

12.12.2019

«Копенгаген» (Данія) — «Мальме» (Швеція)

«Динамо» (Україна) — «Лугано» (Швейцарія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини