Ліга чемпіонів. «Шахтар» здобув важливу нічию в Манчестері

Згідно з турнірним становищем, у випадку перемоги в сьогоднішньому матчі «Манчестер Сіті» гарантував собі не тільки вихід до стадії плей-офф, а й перше місце в групі.

Такий підсумок матчу з огляду на напружений графік манкуніанців виглядав для них досить привабливою метою, бо робив поєдинок останнього туру формальністю. Мотивація суперника, який переважає в класі, ще більш ускладнювала становище «Шахтаря», який вів заочну суперечку із загребським «Динамо» за другий рядок. Тим більше, що гірники мусили грати без двох безумовних лідерів — травмованого Тайсона та дискваліфікованого Марлоса.

Подарунок від Едерсона Тете не використав

Початок матчу видався доволі спокійним, донеччани майже не поступалися манкуніанцям у володінні м’ячем, щоправда, на відміну від них, здебільшого робили це на своїй половині поля. З передачами до штрафного майданчика гостей, які час від часу проходили,  розбирався Пятов, який виглядав упевнено. А на 15-й хвилині «Шахтар» несподівано отримав чудовий шанс. Тете після діагонального пасу на хід від Матвієнка відірвався від захисників та пройшов Едерсона, який помилився на виході. Перед молодим бразильцем були порожні ворота та гострий кут, але його трохи запізнілий удар нейтралізував екс-донеччанин Фернандіньо, який підстрахував свого голкіпера.

У подальшому гра стала більш інтенсивною, по воротах гірників було завдано кілька небезпечних ударів, але Пятов демонстрував надійність. Гірники періодично також турбували захист «МанСіті», знайшовши у ньому слабке місце на лівому фланзі, де зараз відсутній травмований гравець збірної України Зінченко.

Малою кровю обіграти «Шахтар» англійцям не вдалося

Попри те, що й на початку другого тайму тотального домінування підопічних Хосепа Гвардіоли не було, їм усе ж вдалося відкрити рахунок. Під час швидкої атаки «містян» захисники «помаранчево-чорних» не встигли зайняти правильні позиції, і Габріел Жезус вивів на удар Гюндогана. 1:0.

Після цього манкуніанці перейшли в економ-режим, намагаючись зберегти рахунок без зайвих енергетичних витрат. І невдовзі команда Луїша Каштру покарала їх за це. Контратаку за участі Мораеса, Тете й Додо завершив Соломон, який щойно вийшов на заміну.

«Шахтар» здобув важливе очко та трохи відірвався від «Динамо». Але, з огляду на результат паралельного матчу, у донеччан тепер два конкуренти, з одним з яких, «Аталантою», вони зустрінуться в останньому турі.

У складі гірників у грі були задіяні футболісти збірної України: Пятов, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Коваленко (замінений на 81-й хвилині), Коноплянка (замінений на 65-й хвилині), Мораес (замінений на 90-й хвилині). 

Фото shakhtar.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 5 тур

Група C

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Шахтар» (Україна) — 1:1 (0:0)

Гол: Гюндоган (56) — Соломон (69).

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Жоау Канселу, Фернандіньо (к), Отаменді, Анхеліньо, Де Брюйне (Давід Сільва, 70), Родрі (Фоден, 76), Гюндоган, Бернарду Сілва, Стерлінг, Габріел Жезус.

Запасні: Карсон, Уокер, Стоунз, Менді, Марез.

Тренер: Хосеп Гвардіола.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко (к), Алан Патрік, Тете, Коваленко (Маркос Антоніо, 81), Коноплянка (Соломон, 65), Мораес (Сікан, 90).

Запасні: Шевченко, Болбат, Хочолава, Сіпріано.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

26 листопада. Манчестер. Стадіон «Сіті оф Манчестер».

«Аталанта» (Італія) — «Динамо» З (Хорватія) — 2:0 (1:0)

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Манчестер Сіті

5

3

2

0

12—3

11

 2.

Шахтар

5

1

3

1

8—10

6

 3.

Динамо З

5

1

2

2

9—9

5

 4.

Аталанта

5

1

1

3

5—12

4

6 тур

11.12.2019

«Динамо» З — «Манчестер Сіті»

«Шахтар» — «Аталанта»

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини