Відбулася VII звітно-виборча конференція Асоціації аматорського футболу України

Понад 60 делегатів від колективних членів ААФУ та гостей з усіх регіонів України зібралися у вівторок в Будинку футболу для участі в черговій VII звітно-виборчій конференції.

Основні питання порядку денного стосувалися оцінки роботи ААФУ за звітний період, обрання керівництва асоціації, виконавчого комітету та інших робочих органів організації. Почесними гостями конференції стали президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко та заступник голови Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Володимир Артамонов.

Фото www.aafu.org.ua

Президент ААФУ Федір Шпиг подякував усім присутнім за підтримку та допомогу в роботі асоціації. Перший віце-президент організації Олександр Каденко ознайомив учасників конференції з основними моментами діяльності ААФУ із 2015 року: 

«Щодо нашої діяльності у звітний період, то маю зупинитися на змаганнях «Шкіряний м’яч». Як і раніше, ми продовжували проводити змагання в чотирьох вікових групах — серед 11-, 12-, 13- та 14-річних футболістів. Фінали проводилися як у столичному регіоні, так і в інших містах України, зокрема у Львові, Івано-Франківську, Сумах, Чернівцях, Кременчуці, Славуті, Новій Каховці, Бердянську, Миргороді. Десятки міст та містечок стали центром проведення відбірних турнірів...

Фото www.aafu.org.ua

...Щодо підвищення аматорських команд у класі на даний момент ми маємо й відчуваємо повну підтримку керівництва Української асоціації футболу. Припинилася практика допуску до участі у змаганнях ПФЛ команд, що не брали та не беруть участі в чемпіонаті України серед аматорських команд. У регламентах ААФУ й ПФЛ цього сезону чітко визначено кількість команд, що можуть набути професіонального статусу, — це шість кращих команд чемпіонату. Якщо ми всі разом дотримуватимемося прописаних регламентних норм, переконаний — матимемо й міцніший аматорський чемпіонат України, і конкурентніші змагання в другій лізі.

Хотів би відзначити позитивний момент щодо стану інфраструктури футбольних клубів, які брали участь у змаганнях під егідою ААФУ у 2016—2019 роках.

...Ще один цікавий проект, «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів», Асоціація аматорського футболу України реалізувала у 2018—2019 роках у партнерстві з Українською асоціацією футболу спільно з регіональними федераціями за фінансової підтримки уряду Німеччини через федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Фото www.aafu.org.ua

Роботу ААФУ за звітний період було оцінено як задовільну. Також делегати обрали керівництво асоціації на новий період. Президентом ААФУ було обрано Федора Шпига, першим віце-президентом — Олександра Каденка, віце-президентами — Андрія Бібу та Тараса Клима. Членами виконкому стали Федір Шпиг, Олександр Каденко, Андрій Біба, Тарас Клим, Віктор Безсмертний, Віктор Грабчак, Ярослав Грисьо, Андрій Дунебабін, Микола Желєзний, Сергій Загоруйко, Олег Зубарев, Олена Коробка, Микола Моторний, Анатолій Свистун та Роман Сендзюк.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.08.2020 17:33

Асоціація аматорського футболу України стала громадською спілкою, її головою обрано Олександра Каденка

У Будинку футболу відбулася IX Конференція ААФУ, під час якої делегати...

01.07.2019 18:51

ААФУ провела нараду з питань організації змагань сезону-2019/2020

У Будинку футболу відбулася нарада з питань організації чемпіонату та...

31.08.2018 18:42

Вадим Костюченко: «Кількість учасників «Шкіряного м’яча» збільшилася одразу на 100 тисяч»

Завершився розіграш Всеукраїнських фінальних змагань «Шкіряний м...

01.08.2018 15:10

Чемпіонат України серед аматорів: затверджено склади груп та календар на новий сезон

В аматорському чемпіонаті України візьмуть участь 35 команд, поді...

Підписатися на новини