Андрій Шевченко: «Обидві команди матимуть різні турнірні завдання й стратегії на завтрашню гру»

Напередодні матчу проти команди Сербії головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

Завтра в Белграді синьо-жовті зіграють заключний поєдинок відбору Євро-2020. Напередодні зустрічі із Сербією Андрій Шевченко поспілкувався з пресою.

 В якому стані Євген Коноплянка? Як проходять останні години перед матчем?

— В усіх футболістів хороший фізичний стан, усі готуються. У Жені була температура в Запоріжжі, але зараз він почувається добре. Учора вже тренувався.

Збірна України вже вийшла на Євро, тоді як у Сербії залишаються шанси на друге місце. Відповідно, це мотивуватиме нашого суперника. А в чому полягає мотивація української команди на цей матч?

— Із точки зору майбутнього жереба для нас важливо потрапити в посів. Якщо ми хочемо бути в ньому, то завтра потрібно провести вдалу гру. Ми вирішуємо зовсім різні турнірні завдання, розуміємо, як налаштовані серби, тож наша команда готується до дуже серйозного поєдинку.

У господарів є велика мотивація після поразки у Львові з рахунком 0:5. Як вам така атмосфера всередині команди суперника?

— Я думаю, що в них правильна мотивація, однак навряд чи рахунок відіграє якусь роль. У Львові в нас було завдання взяти три очки, що ми й зробили. Не завжди рахунок цілком віддзеркалює те, що відбувається на полі. У сербів хороша команда, тож завтра буде непростий поєдинок. Нам важливо заробити очки з прицілом на майбутнє жеребкування. У сербської збірної інше завдання — вона бореться за друге місце у групі. Тож обидві команди матимуть різні турнірні завдання й стратегії на завтрашню гру.

Чи може Сербія забити п’ять м'ячів у відповідь?

— Я не буду давати жодних прогнозів. Якщо сербська команда гідно зіграє, покаже хорошу гру, то виявиться сильнішою. Це футбол. Якщо Україна буде сильнішою й обіграє Сербію, то це означатиме, що ми були кращими.

Наших уболівальників не буде на стадіоні. Наскільки це позначиться на грі нашої збірної?

— Однозначно нам не вистачатиме цієї підтримки. Але домовленість між федераціями була й раніше. Якщо є якісь конфлікти, то потрібно їх гасити — чим швидше, тим краще. Сербія — хороша команда із сильними виконавцями, на нас чекає непростий матч, але не потрібно забувати про повагу один до одного.

Чи ви вже визначилися з тим, яку команду візьмете на Євро-2020?

— До старту чемпіонату Європи ще багато часу, щось може змінитися. Немає сенсу вибудовувати якісь стратегії й плани зараз. Потрібно дочекатися жеребкування. Потім подивимося на наш склад і його комплектацію. Однозначно, будуть товариські матчі перед чемпіонатом, де ми даватимемо шанс проявити себе молоді або тим футболістам, які грали менше.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини