Руслан Ротань: «Ми наробили індивідуальних помилок на багато ігор уперед»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував підсумки поєдинку відбору Євро-2021 (U-21) із Данією.

У своєму четвертому матчі відбірного турніру Євро-2021 (U-21) молодіжна збірна України у Львові з рахунком 2:3 поступилася  команді Данії. Після поєдинку наставник синьо-жовтих Руслан Ротань відповів на запитання журналістів.

— Матч сьогодні розпочався не так, як ми того бажали, — зазначив керманич українців. — Ми наробили індивідуальних помилок на багато ігор уперед, але саме на помилках і треба вчитися. Лише за рахунку 0:2 вдалося дещо переломити гру, тому я хочу подякувати хлопцям за характер. У другому таймі ми зіграли набагато краще й могли довести поєдинок навіть до перемоги.

При цьому грою я незадоволений, адже результат міг би бути кращим. Хочу подякувати львівським уболівальникам за атмосферу на стадіоні. Це було справді чудово, і молоді футболісти відчули це на собі. Я перепрошую глядачів за сьогоднішню поразку, але сподіваюся, що з кожним матчем ми гратимемо все краще й краще.

— Не будемо робити трагедії з цієї поразки, адже попереду ще шість поєдинків...

— Так, дійсно, ніхто трагедії й не робить. Я все-таки впевнений, що ми перебуваємо на правильному шляху. Ми перебудовуємося, тому в наступному році результати мають бути кращими. 

— Чи не вважаєте ви, що креативність Цітаішвілі заслуговує більшої кількості ігрового часу?

— Я згоден із вами, що креативність на це заслуговує. Але в нас є й інші креативні гравці, той самий Богдан Лєднєв. Можливо, у нього сьогодні був не найкращий матч, але, наприклад, той факт, що цей виконавець має більше ігрового часу у Прем'єр-лізі, грає на його користь. На жаль, після такого невдалого початку вся команда отримала психологічний удар, і Лєднєв у тому числі. Тому весь перший тайм фактично для нас випав із гри. 

— Що змінилося по перерві? Що ви сказали гравцям у роздягальні?

— Я просто попросив їх заспокоїтися, припинити робити дитячі помилки. Попросив, аби швидше працювали з м'ячем і грали гостріше, тобто робили те, чого не вистачало в першій половині поєдинку. 

— Здається, що ви сказали в перерві нашим хлопцям якось по-іншому грати проти Андреаса Ольсена...

— Так, я думаю, ви всі знаєте трансферну вартість цього гравця — десь близько 8 млн євро. Це індивідуально дуже сильний футболіст.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини