Андрій Шевченко: «У найближчих матчах можна очікувати на дебюти у збірній»

Напередодні товариського поєдинку зі збірною Естонії відбулася прес-конференція головного тренера національної команди України Андрія Шевченка.

— Якою є наразі кадрова ситуація в команді, в якому стані перебуває Миколенко? Його участь у найближчих матчах під питанням?

— Миколенко пройшов обстеження, ніяких серйозних проблем не виявлено. Плануємо, що до другої гри, зі збірною Сербії, він буде готуватися. Коноплянка відновився після ушкодження, але в нього підвищилася температура, він сьогодні не буде брати участі у тренуванні. У Шепелєва була невелика проблема, але зараз уже з ним усе гаразд. Так само все гаразд і з рештою футболістів.

— Наскільки готова команда в матчі, який, по суті, нічого не вирішує, демонструвати свої найкращі якості?

— Мотивація завжди буде. Зокрема, у тих футболістів, хто менше був задіяний раніше. Деякі гравці не візьмуть участі в поєдинках через пошкодження чи через дискваліфікацію, тож буде шанс в інших. До того ж із цим суперником ми ще можемо зустрітися в майбутньому, тож позитивний результат зараз не завадить.

— Які шанси в захисника «Динамо» Попова потрапити до вашої команди?

— Він зараз грає за молодіжну збірну України. Ця команда діє за такою самою структурою гри, як і національна. Будемо спостерігати за Поповим. Він успішно виступає за свій клуб, ми раді за нього. Нехай отримає постійне місце в основному складі, і ми будемо його розглядати як кандидата до національної збірної.

— Чи не вплине на атмосферу в команді останній матч «Динамо» із «Шахтарем», в якому було багато емоцій, скандал?

— Мені особисто було дуже приємно бачити, як футболісти «Динамо» відреагували на ту ситуацію, що мала місце в Харкові, підтримавши гравців «Шахтаря». Расизму немає місця в українському футболі. Ми маємо згуртуватися проти цієї проблеми й боротися з нею разом.

— Як ви можете прокоментувати виклик до збірної Іванісені?

— Цей футболіст діє на позиції опорного півзахисника, він успішно грає за «Зорю». Ми спостерігали за ним давно, тепер запросили. Плануємо використовувати його на тій самій позиції — як опорника.

— Останнім часом у збірній було небагато дебютів. Чи можна очікувати на дебют нових гравців у поєдинках, що відбудуться в листопаді?  

— Так, це цілком можливо.

— Зараз є проблеми зі здоров’ям у Зінченка, сімейні справи в Маліновського, дискваліфікований Степаненко. Чи не означає це, що будуть награватися нові звязки в центрі поля?

— Так, Маліновський чекає на поповнення в сім’ї. Ми сподіваємося, у нього все буде добре. Ми дали йому кілька вихідних, він приєднається до команди у другій частині збору, коли ми полетимо до Белграда. Щодо складу будемо визначатися безпосередньо перед матчами. У Зінченка була невелика травма, сподіваємося, він відновиться.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини