Олександр Косенко: «Усі хочуть посісти перше місце у групі й пробитися на чемпіонат світу»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результати жеребкування еліт-раунду ЧС-2020 та поділився найближчими планами своєї команди.

На початку листопада 16 збірних-учасниць еліт-раунду кваліфікації до чемпіонату світу з футзалу були розбиті на чотири групи. Українці потрапили до квартету В, де зустрінуться з Іспанією, Францією й Сербією. Матчі цієї стадії пройдуть 28 січня — 2 лютого наступного року на території Сербії.

Офіційний сайт УАФ попросив прокоментувати результати жеребкування головного тренера синьо-жовтих Олександра Косенка.

«Усі суперники дуже сильні, будуть готуватися до відбору. Усі хочуть посісти перше місце у групі й пробитися на чемпіонат світу. Формат відбору досить цікавий — усі групи більш-менш рівні. Немає команд, які стали б легкою здобиччю для фаворитів. Очікую цікавих і навіть непередбачуваних матчів.

Іспанія не потребує представлення. Це неодноразовий чемпіон світу й Європи, одна з найсильніших збірних світу, яка в будь-який період володіє кваліфікованими кадрами. Гадаю, що Іспанія є головним фаворитом ЧС-2020.

Далі по силі я б розмістив збірну Сербії, яка гратиме вдома. Як відомо, балканські команди на своєму полі й на виїзді виступають по-різному. У рідних стінах вони грають ще сильніше. Та й мотивації в сербів буде достатньо.

Франція — одна з найбільш прогресуючих збірних останнього часу. Дуже хороша команда, технічна, добре підготовлена в тактичному плані. Я б не відносив французів до аутсайдерів, тому що вони зможуть дати бій будь-якому супернику. На останньому чемпіонаті Європи вони зіграли з Іспанією внічию — 4:4.

На початку грудня в рамках міжнародного вікна ми зіграємо товариські матчі. Ведемо переговори з кількома авторитетними суперниками, однак поки що розставлені не всі крапки над «і». Наступний збір відбудеться вже в січні, безпосередньо перед поєдинками еліт-раунду», — сказав керманич синьо-жовтих.

Нагадаємо, що переможці кожної із чотирьох груп еліт-раунду напряму потраплять на чемпіонат світу. Команди, які посядуть у групах другі місця, вийдуть до плей-офф, в якому будуть розіграні ще дві путівки на мундіаль. Стикові матчі заплановані на 9-е та 12 квітня 2020 року. Протистояння буде двоматчевим. У разі участі у плей-офф збірна України зустрінеться з представником групи А й перший поєдинок проведе вдома (9 квітня), а матч-відповідь — у гостях (12 квітня).

Загалом згідно із квотою УЄФА до фінальної частини світової першості, що проходитиме в Литві з 12 вересня по 4 жовтня 2020 року, потраплять сім представників Старого Світу (Литва як господар змагань отримала автоматичну перепустку до фіналу). 

Додамо також, що АФК (Азія) матиме змогу відправити на ЧС-2020 п'ять команд, КАФ (Африка) — три, КОНКАКАФ (Північна й Центральна Америка) — чотири, КОНМЕБОЛ (Південна Америка) — чотири, ОФК (Океанія) — одну. Загалом у світовій першості візьмуть участь 24 команди.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.04.2024 20:14

Олександр Косенко: «Дуже корисна гра, і ми моментами мали доволі непоганий вигляд»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

13.04.2024 19:24

Олександр Косенко: «Ми витримали, не програли боротьбу — це головне»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

21.12.2023 14:00

Олександр Косенко: «Я дякую хлопцям, вони дійсно заслужили вихід на чемпіонат світу»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоменту...

20.12.2023 10:00

ЧС-2024 з футзалу. Сьогодні збірна України проведе вирішальний матч еліт-раунду відбору — із Польщею

Сьогодні, 20 грудня збірна України з футзалу продовжить свій шлях в ел...

Підписатися на новини