Кубок України 40+. Трофей дістався команді «Ветеран-Лучеськ» із Луцька

2—3 листопада у Вишневому на стадіоні «Центральний» проходили матчі фінального етапу ветеранського Кубку України у віковій категорії 40+, присвяченого пам’яті видатного футболіста Юрія Войнова. Переможцем престижного змагання стала команда «Ветеран-Лучеськ» із Луцька.

У боротьбі за першість у цій віковій категорії на фінішну пряму вийшли чотири колективи: «Ветеран-Лучеськ» (Луцьк), «Аркадія-Аваль» (Одеса), «Нива» (Києво-Святошинський р-н, Київська обл.) та «Ветеран» (Боярка, Київська обл.). Відповідно до регламенту змагань, в одній команді мало бути не більше шести гравців 1974—1979 років народження, решта виконавців повинна була бути 1973 року народження і старша.

Фото avfu.org.ua

Організаторами турніру вже традиційно виступили Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

2 листопада запекла боротьба велася в півфіналах. Обидва представники Київської області гідно виглядали на фоні конкурентів з Одеси та Луцька, але в підсумку поступилися.

Фото avfu.org.ua

1/2 фіналу

«Ветеран-Лучеськ» (Луцьк) — «Нива» (Київська обл.) — 3:1

«Аркадія-Аваль» (Одеса) — «Ветеран» (Київська обл.) — 7:0

Вирішальні матчі престижного кубкового турніру зібрали на трибунах затишної арени у Вишневому чимало глядачів. Серед них були й легенди вітчизняного футболу — Володимир Мунтян та Андрій Біба.

Фото avfu.org.ua

Матч за 3-є місце

У принциповій грі за третє місце між командами Київщини сильнішим виявився «Ветеран» із Боярки, який переміг києво-святошинську «Ниву» — 1:0.

Фото avfu.org.ua

Фінал

Справжньою окрасою кубкового турніру став фінальний поєдинок. У складах луцької та одеської команд вийшли імениті гравці, зокрема, нападники Василь Сачко та Олександр Косирін. Глядачі зосередили увагу саме на них та чекали маленького футбольного дива.

І вже на 8-й хвилині Косирін реалізував пенальті, вивівши «Аркадію-Аваль» уперед. Після цього ініціативою міцно заволоділи лучани. Підопічні Василя Гетьмана потужно атакували, переважно доставляючи м’яч у штрафний майданчик довгими передачами. І врешті досягли свого — удача посміхнулася невтомному Віктору Кульбачинському. Основний час матчу завершився з рахунком 1:1. У серії пенальті переміг «Ветеран-Лучеськ» — 3:1. Бездоганно зіграв кіпер волинян Олег Мілінчук (після чотирьох ударів у його ворота влетів лише один м’яч).

Начальник команди «Ветеран-Лучеськ» Василь Гетьман розповів про шлях до успіху: «У 70-х роках минулого сторіччя на Волині народилася ціла плеяда чудових гравців: Шевчук, Тимощук, Гапон, Круковець, Антонюк та багато інших. До них також можу зарахувати Василя Сачка, який для нас давно став рідним.

Чимало хлопців і нині мешкають в Луцьку чи області, виступають в різних турнірах — чемпіонаті міста або області. У «Ветерана-Лучеська» вже є стабільний склад, усі давно знають один одного. Це справді команда нашого краю, єдине виключення, що вже стало доброю традицією, — ми запрошуємо 61-річного киянина Ігоря Ментюкова. Він у півфіналі забив у ворота «Ниви», а у фіналі реалізував післяматчевий пенальті. Заснував та підтримує «Ветеран-Лучеськ» заступник голови Федерації футболу Волині Василь Кохановський. Здобуття Кубка України 40+ стало нашим головним досягненням цього року. Два останні сезони нам катастрофічно не щастило — ми поступалися у фіналі в серії пенальті. Пам’ятаючи про це, хотіли все вирішити в основний час. Не вдалося, хоча ми мали відчутну перевагу на полі, створювали моменти. Але чомусь була впевненість, що обов’язково переможемо й перервемо неприємну традицію. Так воно й сталося, за що дякую всім нашим гравцям та вболівальникам, які тепло зустріли команду в Луцьку».

Переможний склад «Ветерана-Лучеська»: Олег Мілінчук, Ігор Мосурець, Василь Кохановський, Леонід Чабан, Ярослав Камзюк, Василь Сачко, Михайло Сомик, Олександр Антонюк, Сергій Піддубний, Юрій Ващук, Ігор Чорнуха, Костянтин Масуцький, Сергій Богунов, Валентин Дячук, Василь Гетьман, Ігор Ментюков, Віктор Мацюк, Віктор Кульбачинський. Начальник команди — Василь Гетьман.

Фото avfu.org.ua

На церемонії нагородження кубки та медалі переможцям і призерам вручали Андрій Біба, Володимир Мунтян та виконавчий директор АВФУ Віталій Кулібабенко.

Приз кращому гравцю турніру отримав півзахисник «Ветерана-Лучеська» Віктор Кульбачинський.

«Кубок України серед ветеранів 40+ закривав регулярну програму змагань, які щороку проводить Асоціація ветеранів футболу України, — підсумував Віталій Кулібабенко. — Залишилося провести ще передноворічний міні-турнір пам’яті Віктора Колотова та Євгена Рудакова. Що стосується Кубку, то всі команди, незважаючи на показані результати, залишилися задоволеними участю в ньому. Особливо напруженим вийшов другий день змагань, коли пари склали команди, приблизно рівні за класом. А відомі імена в складах учасників лише додавали змаганням інтересу. Врешті все вирішилося в серії пенальті. На думку фахівців, луцька команда і за грою, і за результатом заслужено стала переможцем. Відзначу гарне проведення фінального етапу, який уже традиційно пройшов у Вишневому. Президент АВФУ Олег Собуцький узяв на себе всі організаційні моменти, тож команди могли зосередитися виключно на футболі. За це велика подяка від учасників. Кубок України 40+ є нашою візитівкою, асоціація проводить його починаючи з 1997 року. Недарма він носить ім’я легендарного Юрія Войнова! На наступний рік нашим завданням є розширення числа та географії учасників».

Фото avfu.org.ua

Переможці Кубку України 40+. Історичний реєстр

1997 «Престо-Сімплекс» (Харків)

1999 «Борекс» (Бородянка)

2000 «Україна-2000» (Київ)

2001 «Кафа» (Феодосія)

2002 «Зоря» (Луганськ)

2003 «Концерн Регіони України» (Дніпропетровськ)

2004 «Шахтар» (Донецьк)

2005 «Буковина» (Чернівці)

2006 «Шахтар» (Донецьк)

2007 «Бастіон» (Миколаїв)

2008 «Бастіон» (Миколаїв)

2009 «Шахтар» (Донецьк)

2010 «Шахтар» (Донецьк)

2011 «Аврора» (Київ)

2012 «Горняк-Ветеран» (Кривий Ріг)

2013 «Металург-Ветеран» (Запоріжжя)

2014 «Креатор-Буд» (Тернопіль)

2015 «Ветеран» (Кривий Ріг)

2016 «Ветеран» (Кривий Ріг)

2017 «Рочин» (Соснівка)

2018 «Пирятин-Полтавщина»

2019 «Ветеран-Лучеськ» (Луцьк)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.11.2019 11:03

Кубок України 50+. «Сільмаш» із Коломиї виборює головний трофей

26—27 жовтня в Коломиї (Івано-Франківська область) на стадіоні &...

08.10.2019 17:10

Золоті нагороди чемпіонату України серед ветеранів 45+ — у «Буковини-Ретро»

5—6 жовтня у Вишневому на стадіоні «Центральний» від...

01.10.2019 12:02

«Агробізнес» із Волочиська переміг у чемпіонаті України серед ветеранів 35+

28—29 вересня у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

11.07.2019 14:01

Збірна Львова — переможець чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії 55+

У Львові на стадіоні «Сокіл» відбувся фінальний етап ...

Підписатися на новини