Кубок України. Гол чемпіона світу Попова приносить «Динамо» перемогу над «Шахтарем»

У рамках 1/8 фіналу Кубку України київське «Динамо» у принциповому поєдинку здолало донецький «Шахтар», забивши вирішальний м'яч у додатковий час.

У нинішньому сезоні до кубкового протистояння суперники встигли обмінятися перемогами: кияни виявилися сильнішими в Суперкубку, а донеччани — у першому колі національної першості. За попередні ж 15 зустрічей у рамках Кубку України «Шахтар» здобув 10 перемог, у тому числі й у всіх матчах до фіналу. Усі п’ять звитяг «Динамо» прийшлися на вирішальні поєдинки. У минулому сезоні суперники зійшлися в 1/4 фіналу, і тоді в серії пенальті перемогу знов-таки здобули гірники.

Початок матчу, як і більша частина першого тайму, пройшов за переваги господарів. Динамівці зі старту почали активно бити по воротах, зокрема, Пятову довелося виручати свою команду після ударів Вербича, Караваєва й Бєсєдіна. Донеччани відповіли небезпечним випадом, але Кендзьора в підкаті встиг вибити м’яч у Тайсона з-під ніг.

На 22-й хвилині «Динамо» відкрило рахунок — Миколенко з лівого флангу відпасував на Сидорчука, і той підкрученим ударом метрів із 30-ти змусив Пятова супроводжувати поглядом м’яч, який влетів у дальній кут. Після цього гірники нарешті почали відповідати гостро, однак удар Ісмаїлі заблокували, а Тайсон пробив вище воріт. 

У перерві Луїш Каштру через пошкодження замінив Кривцова. Пізніше з тієї ж причини йому довелося знімати з гри Коноплянку й Марлоса.

У другому таймі непоганими, але неточними ударами у складі «Шахтаря» відзначилися Коноплянка й Тайсон, а в «Динамо» — Бєсєдін.

Традиційно гарячою для протистоянь українських грандів стала кінцівка. Спершу арбітр показав пряму червону картку Шепелєву за фол проти Тайсона в центрі поля. А в компенсований час після кутового «Шахтар» таки зрівняв рахунок — Степаненко ефектним ударом зумів переграти Бущана.

В овертаймі Тарас отримав друге попередження, і склади зрівнялися. Загалом же додаткова 30-хвилинка пройшла за переваги «Динамо». І якщо з ударами Гармаша та Вербича Пятов упорався, то Попов після кутового від Де Пени забив м’яч  головою. Це дебютний гол для чемпіона світу U-20 в основі біло-синіх. І саме він у підсумку вирішив долю протистояння — далі йдуть кияни.

У складі обох команд на полі з’явилися футболісти, викликані Андрієм Шевченком на найближчі матчі національної збірної України. У «Динамо» це Караваєв, Циганков, Шабанов (жовта картка), Шепелєв (червона картка), Миколенко (гольовий пас, жовта картка) та Сидорчук (гол, жовта картка), у «Шахтаря» — Пятов, Матвієнко, Мораес, Кривцов (замінений на 46-й хвилині), Болбат (замінений на 51-й хвилині), Коноплянка (замінений на 73-й хвилині), Марлос (замінений на 100-й хвилині) та Коваленко (жовта картка).

Кубок України. 1/8 фіналу

«Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 2:1 (1:0, 1:1), у дод. час

Голи: Сидорчук (22), Попов (110) — Степаненко (90+2).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Шепелєв, Сидорчук (к), Караваєв, Циганков, Вербич (Де Пена, 101), Бєсєдін (Гармаш, 90+2).

Запасні: Нещерет, Шапаренко, Родрігес, Цітаішвілі, Соль.

Тренер: Олексій Михайличенко.

«Шахтар»: Пятов, Болбат (Додо, 51), Кривцов (Хочолава, 46), Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Коваленко, Тайсон (к), Марлос (Маркос Антоніо, 100), Мораес, Коноплянка (Дентиньо, 73).

Запасні: Шевченко, Тете, Соломон.

Тренер: Луїш Каштру.

Київ. НСК «Олімпійський». 34 865 глядачів. Арбітр — Копієвський В. В. (Кропивницький), асистенти арбітра — Скрипка А. М. (Кропивницький), Володін В. В. (Херсон), четвертий арбітр — Балакін М. О. (Київська обл.), спостерігач арбітражу — Лучі Л. (КА УАФ). Арбітр ВАА (оффлайн) — Романов В. М. (Дніпро), асистент ВАА (оффлайн) — Шлончак С. М. (Черкаси), спостерігач ВАА (оффлайн) — Петров В. Д. (Харків). Делегат УАФ — Підкіпний І. М. (Київ). Офіцер безпеки УАФ — Бухаленков С. О. (Київ). Попереджені: Миколенко (71), Кендзьора (74), Сидорчук (89), Де Пена (118), Шабанов (120), Гармаш (120) — Степаненко (10), Коваленко (31), Додо (71), Дентиньо (109), Тайсон (120). Вилучені: Шепелєв (88, агресивна поведінка) — Степаненко (94, друге попередження).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини