Кубок України. «Інгулець» та «Минай» знову демонструють характер

До 1/8 фіналу розіграшу Кубка України пробилися відразу пять команд, що захищали честь першої та другої ліги. Звичайно, їм кортіло зіпсувати настрій більш іменитим клубам.

Хоча ще до сьогоднішніх протистоянь було відомо, що принаймні одного представника ПФЛ у чвертьфіналі матиме, адже жереб звів у Сумах «Альянс» та «Гірник-Спорт». Та все ж кількома годинами раніше першим спробу стати грозою авторитетів зробив «Миколаїв», що приймав «Десну», яка налаштувалася на місце на п’єдесталі пошани в елітному дивізіоні. Уже на 18-й хвилині універсал господарів Іван Сондей відкрив рахунок. Але це не вибило з колії чернігівців, вони додали обертів, і невдовзі Єгор Картушов відновив паритет, а Олександр Філіппов вивів гостей уперед.

Слід віддати належне «містянам», які після перерви продовжили чинити впертий опір супернику й були винагороджені: на 61-й хвилині Владислав Войцеховський вирівняв становище. Але ненадовго, бо вже невдовзі згаданий вище Філіппов утретє змусив капітулювати воротаря «Миколаєва». Наприкінці матчу господарі, незважаючи на всі зусилля, серйозної загрози воротам «Десни» не створили. Більше того, уже в компенсований час Картушов оформив дубль і остаточно зняв з порядку денного питання про переможця. 2:4.

«Минай» здолав представника еліти

Те, що не вдалося «Миколаєву», було до снаги «Минаю». Приймаючи вищу за рангом команду, «Львів», закарпатці в другому таймі таки схилили шальки терезів на свій бік. Заради справедливості слід сказати, що львів’яни із 49-ї хвилини грали в меншості після вилучення Романа Зубкова. Господарі вперше відзначилися на 76-й хвилині після розіграшу стандартного положення, коли влучного удару завдав стопер Олег Допілка, а невдовзі бомбардир Роберт Гегедош встановив підсумковий рахунок — 2:0. «Минай» ще раз доводить, що в нього кубковий характер, і продовжує боротьбу за почесний трофей. Нагадаємо, що в попередньому розіграші закарпатці поступилися київському «Динамо» лише на стадії 1/8 фіналу.

А з-поміж представників елітного дивізіону першими завершили з’ясування стосунків земляки з Донеччини — «Маріуполь» і «Олімпік». Здавалося, що суперникам не уникнути овертайму, але на третій компенсованій хвилині півзахисник господарів В’ячеслав Чурко забив переможний м'яч.

Про дружні стосунки довелося забути

Свого часу головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко зазначав, що в його команди вже тривалий час дружні відносини з «Інгульцем». Проте жереб був невблаганним, і саме ці клуби зустрілися в боротьбі за путівку до чвертьфіналу, тож хтось повинен був достроково зійти з дистанції.

І хоча керманич «Інгульця» Сергій Лавриненко неодноразово говорив, що для його команди цього сезону пріоритетним є виступ у чемпіонаті першої ліги, це аж ніяк не значило, що вона збирається, як то кажуть, відбувати номер у протистоянні з дніпрянами. Що й довів хід поєдинку, в якому про себе нагадав кращий бомбардир «Інгульця» Олександр Акименко, що останнім часом втратив місце у стартовому складі.

Саме він відкрив рахунок у середині першого тайму, вдало зігравши в колотнечі біля воріт гостей на добиванні. А коли досвідчений Станіслав Куліш вирівняв становище, то незабаром Акименко оформив дубль, реалізувавши пенальті. До речі, господарі були ближчими до того, щоб забити третій м'яч, ніж дніпряни до того, аби врятуватися від поразки. Зокрема, Дмитро Сула не реалізував вихід сам на сам. Будемо сподіватися, що «Інгулець» внесе корективи в плани на сезон і знову зазіхне на здобуття Кубка України, адже в минулому турнірі він до фіналу вже доходив.

У видовищному поєдинку «Інгулець» змусив зійти з кубкової дистанції «Дніпро-1». Фото www.ingulec.com

Ще одне протистояння представників класу найсильніших відбулося в Києві на «Оболонь-Арені». Футболістам «Колоса» дуже кортіло не тільки взяти реванш у «Ворскли» за розгромну поразку в чемпіонаті, а й зробити подарунок президенту ФК Андрію Засусі, в якого сьогодні був день народження. Та це їм не вдалося. У середині другого тайму гості забили гол, який виявився переможним. «Ворскла» вийшла до чвертьфіналу й певною мірою реабілітувалася за провальний виступ у чемпіонаті.

Друга ліга зберегла представництво

Єдиний представник другої ліги, «Альянс», у матчі з командою «Гірник-Спорт» через дискваліфікацію не зміг задіяти своїх провідних виконавців — В’ячеслава Піднебенного та Ярослава Сидоренка. Але в його складі знайшовся гравець, що взяв на себе обов’язки лідера, — Сергій Загинайлов, який відкрив рахунок у дебюті. Коли ж гості невдовзі змусили воротаря господарів капітулювати, то Сергій майстерним ударом зі штрафного під поперечину знову вивів «Альянс» уперед. А після перерви невгамовний Загинайлов за рахунку 3:1 оформив хет-трик. У підсумку підопічні Юрія Ярошенка здобули ефектну перемогу — 5:3 і продовжують писати історію.

Керманичі «Олександрії» та «Зорі», немовби змовившись, не виставили оптимальні склади. Але це аж ніяк не вплинуло на перебіг подій, бо поступатися не хотів ніхто. У середині першого тайму півзахисник луганців Богдан Лєднєв вивів свою команду вперед. Аби добитися зламу, головному тренеру «містян» Володимиру Шарану довелося робити заміни. Активно ввійшов у гру Артем Сітало, господарі перехопили ініціативу і зрівняли рахунок. 1:1. Для визначення переможця було призначено додатковий час. Але й це не допомогло. Лише в серії післяматчевих пенальті квиток до наступного раунду дістався «Олександрії».

Кубок України-2019/2020. 1/8 фіналу: офіційні дані

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини