Кубок України 50+. «Сільмаш» із Коломиї виборює головний трофей

26—27 жовтня в Коломиї (Івано-Франківська область) на стадіоні «Юність» проходила вирішальна стадія Кубку України серед ветеранів 50+, присвячена пам’яті видатного футболіста «Динамо» та збірної СРСР Леоніда Островського.

У боротьбі за першість у цій віковій категорії на фінішну пряму вийшли чотири колективи: «Нива» (Київська обл.), «Сільмаш» (Коломия), «Абориген» (Луцьк) та збірна Житомирської області. Відповідно до регламенту Кубку України серед ветеранів 50+, в одній команді мало бути не більше шести гравців 1964—1969 років народження, решта гравців — 1963 року народження і старші. Організаторами турніру вже традиційно виступили Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес».

Фото прес-служби АВФУ

На жаль, через проблеми з транспортом до Коломиї не змогли приїхати житомирські ветерани футболу. Таким чином, «Аборигену» в півфіналі було зараховано технічну перемогу.

Результати матчів

1/2 фіналу

«Нива» (Київська обл.) — «Сільмаш» (Коломия) — 0:0 (по пен. — 3:4)

«Абориген» (Луцьк) — збірна Житомирської обл. — +:-

Фінал      

«Сільмаш» (Коломия) — «Абориген» (Луцьк) — 1:1 (по пен. — 5:4)

Фото прес-служби АВФУ

У кожному з поєдинків переможець визначався в серії післяматчевих пенальті. Тут вагома роль відводилася майстерності воротарів та холоднокровності гравців, що виконують 11-метрові. Найкраще із цим впоралися господарі із «Сільмашу».

Під оплески місцевих уболівальників, яких, до речі, на трибунах «Юності» зібралося близько тисячі, капітан команди отримав із рук виконавчого директора АВФУ Віталія Кулібабенка почесний трофей, а лідер колективу, відомий у минулому футболіст Петро Русак, був визнаний кращим гравцем турніру.

Хвилиною мовчання учасники вшанували пам'ять знаного гравця та тренера Михайла Турянського, який днями пішов у кращий світ, і на згадку про футбольні баталії на Івано-Франківщині зробили спільне фото.

«Дуже дружня й тепла атмосфера. Футбол об’єднав людей, ці дні в Коломиї стали справжньою віддушиною, — підбив підсумки змагань Віталій Кулібабенко. — Завдяки підтримці президента АВФУ Олега Собуцького, який узяв на себе всі організаційні питання та згуртував колектив однодумців, команди змогли зосередитися виключно на футболі. Велика йому за це подяка від усіх учасників! Самі бачите, зібралися колективи, приблизно рівні за класом, переможців довелося визначати в серії пенальті. Порадувала велика кількість уболівальників на трибунах, напевно, саме їхня підтримка додала натхнення гравцям «Сільмашу» у вирішальний момент».

Кубок України 50+ пам’яті Леоніда Островського став передостаннім у переліку змагань 2019 року, які проводить Асоціація ветеранів футболу України. 2—3 листопада в м. Вишневе (Київська обл.) відбудеться заключний турнір — Кубок України 40+ пам’яті Юрія Войнова.

Фото прес-служби АВФУ

Історичний реєстр. Усі переможці Кубку України 50+

2016 «Іллічівець» (Маріуполь, Донецька обл.)

2017 ФК «Пирятин-Полтавщина»

2018 «Гвардія» (Баришівка, Київська обл.)

2019 «Сільмаш» (Коломия, Івано-Франківська обл.)

Фото прес-служби АВФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.11.2019 11:02

Кубок України 40+. Трофей дістався команді «Ветеран-Лучеськ» із Луцька

2—3 листопада у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

08.10.2019 17:10

Золоті нагороди чемпіонату України серед ветеранів 45+ — у «Буковини-Ретро»

5—6 жовтня у Вишневому на стадіоні «Центральний» від...

01.10.2019 12:02

«Агробізнес» із Волочиська переміг у чемпіонаті України серед ветеранів 35+

28—29 вересня у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

11.07.2019 14:01

Збірна Львова — переможець чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії 55+

У Львові на стадіоні «Сокіл» відбувся фінальний етап ...

Підписатися на новини