Відкритий чемпіонат Футбольної академії УАФ: відбулися три матчі 5-го туру

У суботу, 26 жовтня на майданчиках НТК ім. В. Баннікова відбулися три матчі 5-го туру чемпіонату Футбольної академії УАФ.

На штучних полях НТК ім. В. Баннікова за ініціативи Української асоціації футболу та за підтримки благодійного фонду «Розвиток футболу України» проходять ігри першого чемпіонату Футбольної академії УАФ.

У змаганнях беруть участь 10 столичних дитячих колективів, сформованих із футболістів 2010 року народження. Завершиться чемпіонат 30 травня 2020 року.

Фото duflu.org.ua

Перший чемпіонат ФА УАФ. 5-й тур

ФК «Говерла» — ФК «Фаворит» — 0:1

СК КНУТД — «Бенфіка» — 0:4

ФА УАФ — ДЮФК «Ніка» — 3:0

Матчі КДЮСШ «Чемпіон» — ДЮСШ «Переможець» та СК «Київ» — ФК «Троєщина» відбудуться в інші дати.

Розвиток дитячо-юнацького футболу — пріоритет у діяльності УАФ

Під час проведення чергового туру чемпіонату Футбольної академії УАФ перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко в бесіді з журналістами нагадав про  фундаментальний підхід керівництва національної асоціації до підготовки юних гравців.

«Розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні є одним із пріоритетів у діяльності команди керівників УАФ, — заявив Вадим Костюченко. — Вважати, що футбол — малобюджетний вид спорту: мовляв, кинь хлопчакам м'яч на пустирі, постав пару цеглин замість воріт, а сама гра покаже, хто з підлітків стане хорошим гравців — це, м'яко кажучи, помилкова думка. І ставитися до підготовки майбутнього українського футболу за залишковим принципом категорично не можна».

Фото прес-служби УАФ

Один із керівників УАФ повідомив, що по ходу чемпіонату академії було прийнято рішення збільшити розміри футбольного майданчику. Тепер матчі проходять за участю команд із семи польових гравців та воротаря. 

«Спостерігаючи за іграми цих дитячих колективів, можу сказати, що від матчу до матчу видно прогрес в їхніх командних діях. А значить, дає реальні плоди теоретична робота тренерів. Однак на даному етапі ми продовжуємо сповідувати своєрідний олімпійський принцип: перемоги тут є далеко не пріоритетним завданням. Головне, щоб хлопці відчули себе єдиним колективом і полюбили футбол», — сказав Вадим Костюченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2020 13:38

У Києві пройшов Фестиваль чемпіонів УАФ PROTASOV CUP-2020 серед дитячих команд

На полі навчально-тренувальної бази Української асоціації футболу&nbsp...

18.11.2019 11:25

Відкритий чемпіонат Футбольної академії УАФ: завершилося перше коло змагань

У суботу, 16 листопада на майданчиках НТК ім. В. Баннікова відбулися м...

04.11.2019 19:01

Вадим Костюченко: «Фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу» принесуть свої плоди»

Осінню естафету фестивалів чемпіонів «Відкриті уроки футболу&raq...

17.10.2019 12:12

У Калинівці Київської області відбулися матчі обласного дівочого чемпіонату за програмою УЄФА GROW

Вісім команд з Ірпеня, Красилівки Броварського району, Обухова та Слав...

Підписатися на новини