Олександр Зінченко: «На нас чекає дуже видовищний поєдинок проти Португалії»

Разом із головним тренером збірної України Андрієм Шевченком у прес-конференції напередодні матчу з Португалією взяв участь півзахисник синьо-жовтих Олександр Зінченко.

— У нинішньому відбірному турнірі другий спарений матч у нас традиційно виходить слабшим, ніж попередній. Як будете враховувати це напередодні гри з Португалією?

— Дійсно, цікава статистика. Я думаю, що це збіг обставин. Кожен гравець розуміє нашу відповідальність, і я не бачу перешкод для того, аби показати той футбол, до якого ми прагнемо. Тим більше, що матч ми проводимо вдома, на заповненому стадіоні. Зробимо все можливе, щоб порадувати вболівальників.

— Ви, напевно, багато змагалися на тренуваннях з Бернарду Сілвою. Хто частіше перемагав?

— Насправді це дуже несерйозне питання (посміхається). Я попереджав Бернарду, щоб він був обережний, тому що я розповім українським ЗМІ про те, як він «схвально» відгукується про нашу країну. І коли він буде отримувати м'яч, то всі будуть його освистувати. Я думаю, що для нього завтра буде подвійна напруга. Останніми місяцями ми говорили з ним про цю гру.

Фото Павла Кубанова

— У першому матчі, у Лісабоні, Португалія, можливо, недооцінила Україну. Чи буде додатковий тиск у зв'язку із цим?

— Тиску бути не повинно, адже ми граємо вдома, перед своїми вболівальниками. Набагато простіше, коли 12-й гравець жене тебе вперед. Немає потреби розповідати, які сильні футболісти в Португалії. Ми не повинні боятися, а повинні виходити на поле й показувати свій футбол.

— Кріштіану Роналду в аеропорту й біля стадіону зустрічали сотні людей. Яке місце він посідає у вашому рейтингу футболістів?

— Андрія Шевченка також зустрічають у кожному аеропорту сотні людей. Що стосується Роналду, то немає потреби пояснювати, що він — один із кращих футболістів в історії. Для будь-якого вболівальника велика честь — побачити його гру наживо. Гравцям також дуже приємно протистояти такому футболістові. Це подвійна мотивація для кожного з нас. Завтрашній день — свято для України, адже не щодня до нас приїжджають чинні чемпіони Європи. На нас чекає дуже видовищний поєдинок.

— Чи передали ви тренерському штабу збірної якусь інформацію щодо Бернарду Сілви, який також виступає за «МанСіті»?

— Я думаю, що тренерський штаб прекрасно знає Бернарду, адже ми вже грали проти цього суперника. Із того часу він не змінився.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.04.2024 10:45

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Зінченко

У відборі Євро-2024 півзахисник лондонського «Арсеналу» Ол...

28.03.2024 11:15

Гвардійці збірної України. Ювілей Олександра Зінченка

Після двох березневих поєдинків збірної України в плей-оф відбору Євро...

25.03.2024 12:30

Олександр Зінченко: «Ісландці люблять грати в чотири захисники й діяти на контратаках»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко поділився...

Підписатися на новини