Андрій Шевченко: «Я задоволений грою й тими енергетичними витратами, які нам знадобилися»

Після матчу з литовською національною командою в Харкові головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

— Хочу передати вболівальникам слова подяки за підтримку, — звернувся до присутніх Андрій Шевченко. — Сьогодні зібрався повний стадіон. Хлопцям завжди приємно грати за такої підтримки.

— Протягом матчу вболівальники скандували ваше прізвище. Що для вас це означає?

— Мені це дуже приємно. Третій рік я займаюся професійною кар’єрою як головний тренер збірної. Таке, як сьогодні, бувало нечасто. Вважаю, це знак того, що вболівальникам подобається гра команди. Я українець, люблю свою країну та роблю все, аби збірна розвивалася, а гравці зростали й досягали успіху разом із нею.  

— Що сьогодні вдалося і що не вдалося втілити на полі?

— Мені сподобалося, як команда поставилася до гри. Був баланс, ми нічого не дали зробити супернику, добре переключалися з атаки на оборону. Я напередодні казав, що матч буде складним. Могла виникнути нервозність після серії нереалізованих моментів, але цього не сталося. Наші гравці гарно переміщали м’яч із флангу на фланг і створювали моменти. Реалізація, щоправда, трохи підвела, треба краще використовувати моменти. У поєдинках із кращими командами їх стільки, як сьогодні, не буде, тому треба вчитися витискати максимум.

— Доволі ранні заміни сьогодні були проведені з огляду на матч із Португалією?

— Ми готувалися саме до сьогоднішньої гри, у процесі формування стартового складу врахували ушкодження, що було в Миколенка. Але я попереджав футболістів, що будуть заміни, на нас очікує важкий поєдинок із Португалією, який ми теж враховували. Ця команда на ходу, чемпіон Європи... Заміни Марлоса та Ярмоленка були заплановані заздалегідь. Степаненко отримав жовту картку, і ми відреагували.

Загалом я задоволений грою та тими енергетичними витратами, які нам знадобилися сьогодні. Думаю, часу відновитися до матчу з португальцями вистачить.

— У команди є два нападники. Оцініть гру Мораеса сьогодні. Яремчуку ви дали відпочити?

— Не можу однозначно відповісти. У нас є два рівноцінні форварди. Найголовніше — вони обидва працюють на команду. Мораес дуже хоче забити, але, тим не менш, тримав сьогодні в напрузі захист суперників, допомагав партнерам. Те саме робить Яремчук, коли виходить на поле. Кожен із них викладається максимально.

— Щоб не вийти на Євро, треба програти Сербії з рахунком 0:6. Що ви будете казати гравцям, аби запобігти розконцентрації в поєдинку з Португалією?

— Це виключено. Наше завдання — провести всі матчі на високому рівні. Ми відповідаємо перед уболівальниками та перед самими собою. Ми не маємо права знижувати свій рівень. Ми повинні показати своє обличчя у двох матчах, що залишилися.

— У вас як відомого майстра штрафних було відчуття, що Маліновський заб’є зі стандарту?

— Було відчуття, що він влучить у ворота. Підказував йому, що треба просто влучити, і щоб інші гравці йшли на добивання. Якщо Руслан влучає у площину — це проблема для будь-якого воротаря.

Наостанок хочу подякувати журналістам за підтримку команди. Ми відчуваємо підтримку з боку ЗМІ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини