Наталія Зінченко: «Тепер ми вже не маємо права на помилку»

Невдалим виявився вояж жіночої збірної України до Німеччини та Ірландії, де вона в чергових кваліфікаційних матчах чемпіонату Європи поступилася з рахунком 0:8 та 2:3 відповідно.

— На установці перед другим поєдинком з німкенями, в Ахені, я просила підопічних передусім звернути увагу на гру в обороні, — сказала головний тренер синьо-жовтих Наталія Зінченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Адже саме через грубі помилки в захисті збірна України була розтрощена у вересні футболістками Німеччини на «Арені Львів» — 0:8.

— Але й у другому протистоянні наша команда знову пропустила вісім мячів, а не забила жодного…

— На мою думку, дівчата зіграли якісніше, ніж у столиці Галичини, проте клас є клас. Господарки реалізували практично всі свої гольові моменти, ми ж у цьому компоненті, на жаль, не вражали.

— І все ж — в яких аспектах гри українки поступалися найбільше?

— У командній швидкості та в індивідуальній майстерності. Приховувати не буду, після таких двох розгромних поразок психологічний стан моїх підопічних, як то кажуть, залишав бажати кращого.

— І це не могло не турбувати, адже на черзі був поєдинок з ірландками, коник яких — це, передусім, бійцівська вдача.

— Нам не бракувало інформації про ірландок. Вони дійсно роблять ставку на силовий футбол, намагаються використати своє вміння грати на другому поверсі. Єдине, що непокоїло, так це зміни на тренерському містку в суперниць за якийсь тиждень до гри. Але в матчі в Дубліні господарки нічим не здивували, при втраті м’яча вони відразу ж пресингували, діяли жорстко, використовуючи перевагу у фізичних кондиціях.

— То що, шансів уникнути поразки в Дубліні не було?

— Я так не вважаю. Звичайно, перш за все було важливо викарабкатися з тієї психологічної ями, в якій опинилися дівчата після поразок від німкень. Як на мене, тренерському штабу вдалося достукатися до підопічних, їх не вибило з колії навіть те, що по ходу матчу вони поступалися — 0:2. Додавши обертів, ми змогли зрівняти рахунок, і навіть коли ірландки знову вийшли вперед, було враження, що зуміємо врятуватися. Проте, на жаль, ми свої гольові моменти розтринькали.

— На вашу думку, після трьох поразок поспіль у збірної України ще є шанси пробитися до наступного раунду?

— Поки що нічого страшного не сталося. Адже німкені нині явно сильніші за інших учасниць групового турніру. Звичайно, прикро, що ми поступилися в Дубліні, але ми ще прийматимемо ірландок на своєму полі і якщо в решті матчів зуміємо уникнути втрат очок, то є всі шанси посісти друге місце й поборотися за перепустку до вирішального етапу чемпіонату. На це я й буду налаштовувати своїх підопічних.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини