Роман Яремчук: «Литовці нас вивчили й знають наші сильні сторони»

Цього року Роман Яремчук став основним центрфорвардом збірної України, на його рахунку — три голи в чотирьох останніх матчах синьо-жовтих.

Напередодні матчу з Литвою думки нападника займає лише це протистояння, про що він розповів в інтерв’ю прес-службі УАФ.

— Романе, з яким настроєм прибув до національної команди — начебто клубний сезон складається непогано?

— У «Генті» все гаразд, але, приїжджаючи до збірної, клубні справи залишаю в Бельгії. Неважливо, як ти зіграв за клуб — у національній команді слід показувати результат, а тому перемикання відбувається автоматично. До того ж сприяє той факт, що тут — близький мені менталітет людей, по-родинному тепла атмосфера й чудовий мікроклімат.

Завжди радий бачити товаришів по збірній, тренерів, лікарів, масажистів, адміністраторів. Сюди приїжджаю лише з позитивом і великим задоволенням!

Фактично всі відзначають той факт, що у збірній — особлива атмосфера й хочеться, щоби все так було й надалі. Ми товаришуємо, й це відображається у грі — ми боремося один за одного й віддаємося в матчах на всі сто. На моє переконання, це одна зі складових позитивного результату.

— У грі з Литвою у Вільнюсі ти не забив, але зіграв корисно — віддав зручний пас Маліновському, який розрядив свою «гармату». Гольовий пас — ознака добре виконаної роботи?

— Безумовно. Як на мене, вийшла хороша гра, яка дозволила досягти гарного результату. Ми набрали три очки, і я був задоволений перемогою на виїзді.

— У виїзному матчі з Литвою для нас все склалося візуально легко — забили швидкий м’яч, переважали суперника. Тепер граємо вдома й не на штучному газоні. Можна припустити, що складніше точно не буде? 

— Литовці нас вивчили й знають наші сильні сторони, тому, можливо, матимуть іншу схему гри. Складно казати зараз, але, сподіваюся, прийде повний стадіон і дванадцятий гравець у Харкові буде для нас сильним натхненником і пожене вперед. А ми, як завжди вдома, покажемо якісну гру й досягнемо максимального результату. Необхідно брати три очки й рухатися далі.

— От відверто — тобі вдається зараз думати лише про Литву, а Португалія буде займати твоє сумління аж з 12 жовтня?

— Лише так і не інакше. Тепер ми маємо думати суто про Литву. Не дай Боже, невдалий результат — буде погано всій країні! Як ми можемо думати про другу гру, якщо ще не провели першу? Готуємося на Литву.

Що стосується збірної Португалії — це чемпіон Європи. Фаворити — це їхній статус. Так, ми в гарній вони формі, але фаворитами є португальці.

— Що скажеш про Кріштану Роналду? Копіюєш його у грі?

— Це виконавець зовсім іншого гатунку і, звісно, треба брати в нього найкраще: дивитися, як він грає, й вчитися. Однак копіювати, намагаючись зробити «як Криштіану» — велика помилка. Слід мати свій стиль та власну думку й брати найкраще у кращих людей.

У Лісабоні нам було складно грати — на чужому стадіоні й за підтримки фанів суперника. Тепер же, сподіваюся, наші вболівальники створять таку атмосферу, що складно буде вже португальцям.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.03.2024 19:43

Роман Яремчук: «Потрібно менше говорити й більше працювати на полі. Усі розуміють важливість матчу»

Нападник національної збірної України Роман Яремчук разом із головним...

22.03.2024 14:30

Роман Яремчук: «Потрібно щоразу доводити, забивати голи й приносити користь команді»

Нападник збірної України Роман Яремчук був визнаний уболівальниками &l...

17.03.2024 19:38

«Валенсія» Романа Яремчука поступилася у виїзному матчі іспанської Ла Ліги

У 29-му турі іспанської Ла Ліги «Валенсія» нападника збірн...

09.03.2024 17:00

Роман Яремчук допоміг «Валенсії» здобути перемогу в матчі чемпіонату Іспанії

У 28-му турі іспанської Ла Ліги «Валенсія» нападника збірн...

Підписатися на новини