Олег Кузнецов: «Будемо награвати склад на матчі кваліфікації Євро»

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Олег Кузнецов вважає, що збірна Греції — гідний суперник для підготовки до офіційних поєдинків.

Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2001 року народження) проведе перший із двох запланованих товариських матчів зі збірною Греції. А напередодні головний тренер синьо-жовтих Олег Кузнецов відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Олегу Володимировичу, чи можна говорити про якісну підготовку, якщо не всі найсильніші футболісти перебувають у вашому розпорядженні?

— Особливого оптимізму напередодні офіційних матчів це не додає. Та що поробиш? Ми вже проходили ці ситуації протягом півтора року. В усякому разі, я не бачу в цьому нічого страшного. Думаю, для інших гравців, які приїхали на збір, це буде стимулом себе проявити. Ми проаналізували ситуацію і сподіваємося, що альтернатива на місце хлопців із «Динамо» в нас є.

— Якими будуть головні цілі поточного збору для тренерського штабу й футболістів?

— Ніхто, напевно, не дасть гарантії, що на кваліфікацію Євро вдасться запросити всіх кращих, тому ми постараємося додати впевненості тим хлопцям, які зараз на зборі. І будемо награвати склад на офіційні матчі.

— Греція — гідний суперник для останьої репетиції напередодні кваліфікаційних поєдинків чемпіонату Європи?

— Цілком. Зрозуміло, що до нас навряд чи приїде Іспанія чи Франція. Проте завдяки УАФ ми маємо можливість зустрітися з гідним опонентом. У матчах із греками можна буде й перевірити свої сильні сторони, і побачити огріхи, які до початку офіційних змагань ми постараємося усунути.

— Ви запросили на збір нападника німецького «Нюрнберга» Еріка Шуранова, який викликався до збірної U-18...

— Ми намагаємося охопити якомога більше хлопців. Наприклад, Данило Сікан востаннє був у нас, якщо не помиляюся, у березні минулого року. Зараз він не ввійшов до списку молодіжної збірної, тому в останній момент ми викликали цього футболіста. Із Шурановим я розмовляв, і він хоче допомогти нашій збірній. Бувало, що в нас виникали проблеми з нападниками, а зараз і Гірний з «Карпат» є. Отже, у нас має бути непоганий вибір виконавців.

Нагадаємо, що ця збірна готується до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи-2020 (U-19), які пройдуть 13-го, 16-го й 19 листопада поточного року. Суперниками українців у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.07.2020 14:35

U-19: визначився календар матчів еліт-раунду Євро-2020 для юнацької збірної України

Виступ в еліт-раунді кваліфікації Євро-2020 (U-19) юнацька збірна Укра...

17.06.2020 20:31

Євро-2020 (U-19): УЄФА визначив новий графік турніру

На засіданні Виконавчого комітету УЄФА, яке проходило в режи...

10.02.2020 14:00

Олег Кузнецов: «У Туреччині я отримав усю потрібну мені інформацію»

Наставник юнацької збірної України U-19 Олег Кузнецов поспілкувався з...

03.12.2019 15:32

U-19: в еліт-раунді відбору Євро-2020 команда Олега Кузнецова зіграє зі збірними Англії, Данії та Латвії

За вихід до фінальної стадії чемпіонату Європи 2020 року синьо-жовті з...

Підписатися на новини