Руслан Ротань: «Збірна Румунії — один із фаворитів нашої групи»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань розповів, в якому складі та з яким настроєм наша команда готується до поєдинку відбору Євро-2021 проти Румунії (10 жовтня) та товариського матчу з Грецією (14 жовтня).

Руслане Петровичу, які останні новини з табору молодіжної збірної? В якому складі зібралася команда?

— На нас очікують два важливі матчі. Румунія — один із головних наших конкурентів по групі. Тому ми маємо добре підготуватися до поєдинку, аби досягти позитивного результату. Звичайно, гра з Грецією також у нашому полі зору, але це буде товариська зустріч. Зараз ми дамо хлопцям усю інформацію щодо румунів, щоб спокійно й якісно підготуватися в першу чергу до цього матчу.

Наскільки збірна Румунії складний суперник?

У нашого супротивника основна обойма складається з 12-ти виконавців, які грали на чемпіонаті Європи й стали бронзовими призерами. Також у команді залишився той самий тренер. Це кваліфікована збірна з індивідуально сильними гравцями. Тому я впевнений, що легким матч не буде. Вважаю, що саме збірні Румунії й Данії — фаворити нашої групи. Тому зараз головне завдання — якісно підготуватися до поєдинку.

Які найсильніші сторони гри у збірної Румунії?

— Румуни зіграні, це головний момент. Вони добре грали на Євро в Італії. Це команда, яка з нічого може створити гол.

Фото прес-служби УАФ

Чи є кадрові проблеми у збірної України перед цими матчами?

— Є травми в деяких гравців. Медичний огляд та МРТ чекають на Владислава Бабогла. Схоже, у цих поєдинках він нам уже не допоможе. Виникли проблеми з паспортом у Валерія Бондаря. Зараз це технічне питання вирішується, і ми невдовзі будемо знати, чи зможемо на нього розраховувати. Травми — це футбольне явище, і без таких втрат, на жаль, не буває. Але ми орієнтуємося на тих, хто зараз готовий вийти на поле. Ми провели три збори, у нашій обоймі близько 50-ти гравців, і селекція ще продовжується. Ми не зупиняємося і стежимо за всіма кандидатами.

Чому зараз ви долучили до «молодіжки» менше легіонерів, ніж на минулих зборах?

— Звичайно, ми від них не відмовляємося. Зараз головне питання — це ігрова практика хлопців. Ми орієнтуємося на тих, хто більше грає у своїх клубах, але це аж ніяк не означає, що ми від когось відмовляємося. Футболістам потрібний ігровий тонус.

Чому не викликані до «молодіжки» Булеца, Сікан?

— У нашій обоймі є чемпіони світу, але в деяких гравців також є травми. Ми не хочемо кидати їх у таке пекло, треба підводити їх поступово. Але ми на них розраховуємо. Загалом, на мій погляд, багато хлопців серед чемпіонів світу зараз наситилися футболом, у них майже не було відпустки, тому їм також треба десь перепочити.

Фото прес-служби УАФ

Те саме стосується Вакули й Корнієнка?

— Так, усі ці гравці — талановиті футболісти, вони в нашій обоймі, але їм потрібен час, аби органічно, не поспішаючи, інтегруватися в команду, зрозуміти гру та вимоги в «молодіжці».

Зараз під вашим наглядом футболісти з двох команд U-20 і власне U-21. Чи важко знайти лідера для молодіжної збірної?

— Лідерів не призначають тренери в роздягальні. Ними треба ставати на полі, у побуті, проявляти себе й показувати характер. Не хочу ділити хлопців на чемпіонів світу та інших. Але лідери в нашій команді, звичайно, присутні.

Що ви скажете про товариський матч проти збірної Греції?

— Із тих команд, з якими ми могли зіграти, Греція була найсильнішим суперником. Це має бути гарний спаринг. Греки, як і ми, люблять грати з контролем м’яча, першим номером. Тому нам буде цікаво подивитися, як наші хлопці будуть діяти від оборони. Звичайно, буде в цьому поєдинку ротація складу, і ми надамо ігрову практику іншим виконавцям, щоб вони поступово інтегрувалися в нашу команду, у нашу гру. Ми розраховуємо на всіх футболістів, головне, щоб вони розуміли наші вимоги.

Які висновки команда зробила після поразки від Фінляндії?

— Ми маємо прибрати тиск на хлопців, але, звичайно, результат також потрібний. Щоб грати в національній збірній, треба зрозуміти принципи гри, треба бути готовим органічно перейти до першої команди. Це наше головне завдання. У кожного з гравців є шанс, і ми радіємо, якщо хтось із «молодіжки» отримує виклик до головної команди країни. Це для хлопців має бути прикладом.

Що стосується гри з фінами, то відповідальність за цю поразку ми із себе не знімаємо. У нас було вісім гольових моментів, треба було їх реалізовувати.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини