Олег Шайтанов: «Я казав дівчатам перед поєдинками в Сербії, що основне завдання нашої команди — переграти суперника саме у футзал»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов в інтерв'ю прес-службі АФУ підбив підсумки двох матчів у Сербії та розповів про найближчі плани національної команди.

— Олегу Миколайовичу, як ви оціните старт сезону для збірної України?

— Загалом я залишився задоволеним першим навчально-тренувальним збором і товариськими матчами команди. Було видно, що після семимісячної паузи дівчата скучили за збірною. Ми на одному диханні провели кілька днів на зборах у Броварах та у двох поєдинках перемогли Сербію із загальним рахунком 12:0. Щодо самовідданості, то із цього приводу я не можу висловити претензій жодній із дівчат.

Ми добре провели першу зустріч. Найважливішим є те, що мої підопічні не дозволили супернику нав’язати свою гру. Завдяки комбінаційним діям, швидкості та впевненості нам вдалося переконливо перемогти.

Перед другим матчем я наголошував, що він буде іншим. Ми говорили про налаштування на поєдинок після результату 7:0, однак, на жаль, я не зміг достукатися до дівчат, щоб саме рівень нашої гри був кращим. Так, ми здобули суху перемогу — 5:0, але щодо організації гри виглядали гірше, ніж у попередньому матчі. Але, повторюся, загалом я задоволений цим вояжем.

За тиждень розпочнеться сезон у вищій лізі чемпіонату України, і дівчата виступатимуть за свої команди. Я побажав їм гарних результатів та нагадав, що збірна України починається у клубах.

— В обох зустрічах ви доволі легко переграли збірну Сербії. Оцініть загальний рівень суперника.

— Ми хотіли зіграти з атлетичною командою, яку женуть уперед трибуни.

Сербський жіночий футзал робить свої перші кроки. Я казав дівчатам перед поєдинками, що основним завданням нашої команди буде переграти суперника саме у футзал. Із такими супротивниками важко проводити матчі в тому ключі, який вони намагаються нав’язати.

Команда добре провела стартову зустріч. Ми повністю контролювали хід гри, і дівчата майже не дали сербкам створити моменти біля наших воріт. У другому матчі ми виглядали трохи незібраними й помилялися у простих ситуаціях. Рахунок був досить комфортним, оскільки ми знайшли свої моменти за рахунок індивідуальних дій, однак за рівнем нашої гри другий поєдинок був гіршим, ніж попередній.

— У цих матчах ви зіграли трьома четвірками. Чим було зумовлене таке рішення?

— Відверто кажучи, я не надто люблю грати трьома четвірками. Утім, зважаючи на те, що наш суперник був не топ-рівня, можу сказати, що для цих зустрічей такий варіант був оптимальним. Подібне рішення виправдало себе, дівчата підтримували високий темп гри, і всі отримали однакову кількість часу на майданчику.

— Наскільки ви задоволені дебютом новачків?

— Дівчата зіграли добре. Звичайно, помилки будуть завжди. У майбутньому багато що залежить саме від них, починаючи зі ставлення до себе та своєї справи й закінчуючи рівнем гри на тренуваннях та в офіційних поєдинках. Щодо бажання працювати питань до них немає.

Додам, що в нас є доволі великий вибір універсалів, на відміну від голкіперів. Кислова проявила себе досить добре. Рівень гри Вікторії дозволяє їй претендувати на місце воротаря в нашій збірній.

—​ Наступні матчі збірна України проведе за місяць у Словаччині. Як ви вважаєте, наскільки ці поєдинки відрізнятимуться від минулорічних ігор в Ужгороді?

— Безумовно, нашою основною метою будуть перемоги. Наскільки ці зустрічі відрізнятимуться? Є багато матчів, перебіг яких залежить саме від нашої збірної, її налаштування на гру та реалізації своїх моментів. Якщо ми підійдемо до цих протистоянь у належному стані та гратимемо саме у футзал, можливо, вони й не надто відрізнятимуться від минулорічних поєдинків зі Словаччиною.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

02.03.2024 14:01

Олег Шайтанов: «Жіноча збірна України з футзалу в березні проведе контрольні матчі з Італією»

Жіноча збірна України з футзалу готуватиметься до участі в європейські...

08.11.2023 14:00

Олег Шайтанов: «У деяких моментах наші дівчата були точнішими, що й вирішило долю поєдинку»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

16.05.2023 14:01

Олег Шайтанов назвав склад жіночої збірної України U-21 із футзалу на НТЗ

16—20 травня жіноча збірна України U-21 із футзалу проводитиме н...

Підписатися на новини