Ліга Європи. «Динамо» на виїзді зіграло внічию з «Лугано»

Черговий поєдинок у рамках єврокубку перервав переможну серію біло-синіх, але продовжив серію без поразок та пропущених мячів.

Саме попереднім матчем у Лізі Європи, проти «Мальме», кияни перервали свою чорну смугу, розпочавши серію із чотирьох переможних поєдинків, у яких вони до того ж не пропустили жодного м’яча. Сьогодні динамівцям не вдалося продовжити переможну ходу, хоча вони знову не пропустили.  

Гра відбувалася в Санкт-Галлені, оскільки клубний стадіон «Лугано» не відповідає вимогам УЄФА. Склад киян у стартовому протоколі був таким самим, як і два тижні тому у матчі проти «Мальме». Більше того, ті самі гравці були й серед запасних. Але після розминки біло-сині внесли корективи: місце у воротах замість Бойка, який отримав ушкодження, зайняв Бущан, а в запасі опинився Кучерук.

У першому таймі в діях динамівців було забагато сумбуру, неузгодженості та помилок у простих ситуаціях. Господарі теж нічого надзвичайного на полі не демонстрували, але атакували хоч і нечасто, утім, гостріше за суперника. Зокрема, Карліньйош влучив у поперечину, першим опинившись на добиванні після того, як Бущан парирував небезпечний удар Герндта. Здійснив динамівський голкіпер і ще один чудовий сейв, перевівши кінчиками пальців м'яч на кутовий після обвідного удару Араторе під стійку. Подібний за гостротою момент гостям вдалося створити лише на останній хвилині тайму: Сидорчук загрожував воротам метрів із 20-ти, але цього разу непогано проявив себе вже кіпер «Лугано» Бауманн.

Схоже, у перерві кияни провели роботу над помилками й у другому таймі діяли більш організовано. На боці гостей була відчутна територіальна перевага, вони регулярно загрожували воротам, але численні удари чомусь ішли повз площину. Коли ж Шепелєв нарешті пробив влучно, Бауманн знову не підвів своїх партнерів. А на 87-й хвилині вже «Динамо» було близьким до того, аби пропустити: розіграш господарями штрафного призвів до влучення у поперечину.  

У грі взяли участь футболісти біло-синіх, викликані на жовтневий збір національної команди України: Шабанов (жовта картка), Миколенко, Циганков, Буяльський.

Ліга Європи. Груповий раунд. 2 тур

Група B

«Лугано» (Швейцарія) — «Динамо» (Україна) — 0:0

«Лугано»: Бауманн, Яо, Марич, Дапрела, Лаванші, Ловрич (Куштодіу, 70), Саббатіні (к), Вечей, Араторе (Дальмонте, 64), Карліньйош, Герндт (Холендер, 78).

Запасні: да Кошта, Боттані, Кечкеш, Ф. Родрігес.

Тренер: Фабіо Челестіні.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Кадар, Шабанов, Миколенко, Сидорчук (к), Шепелєв (Гармаш, 84), Буяльський, Вербич (Де Пена, 88), Циганков, Ж. Родрігес (Бєсєдін, 70).

Запасні: Кучерук, Цітаішвілі, Караваєв, Соль.

Тренер: Олексій Михайличенко.

Арбітр: Карім Абед (Франція).

Попереджені: Яо (23) — Кадар (35), Шабанов (86).

3 жовтня. Санкт-Галлен. Стадіон «Кібунпарк».

«Мальме» (Швеція) — «Копенгаген» (Данія) — 1:1 (0:1)

Голи: Розенберг (55) — Л. Нільсен (45+5, автогол).

Турнірна таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Копенгаген

2

1

1

0

2—1

4

2.

Динамо

2

1

1

0

1—0

4

3.

Мальме

2

0

1

1

1—2

1

4.

Лугано

2

0

1

1

0—1

1

3 тур. 24.10.2019

«Динамо» (Україна) — «Копенгаген» (Данія)

«Мальме» (Швеція) — «Лугано» (Швейцарія)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини