Ліга чемпіонів. «Шахтар» здобув вольову перемогу в Італії, забивши вирішальний м'яч у компенсований час

У другому турі в Мілані зустрілися команди, яким не було куди відступати. На старті групового турніру бергамаски поступилися на виїзді загребському «Динамо» (0:4), а гірники зазнали домашньої поразки від «Манчестер Сіті» (0:3).

Гра відбувалася на міланському «Сан-Сіро» через те, що домашній стадіон «Аталанти» не отримав сертифікат на проведення єврокубкових матчів у зв’язку з реконструкцією. З огляду на турнірне становище суперників, не дивно, що вони розпочали гру без розвідки. Гра у першому таймі вийшла досить інтенсивною, обидві команди гостро атакували. «Шахтарю» вдавався і позиційний наступ, і швидкі контрвипади. Але все ж таки ефективніше спочатку діяли господарі. Ілічич упав у штрафному «Шахтаря» після контакту з Кривцовим, і арбітр після деякої паузи на спілкування з асистентом за допомогою системи VAR призначив 11-метровий. Удар того ж таки Ілічича Пятов потягнув, але через деякий час Андрій невдало зіграв на виході, і Сапата відкрив рахунок. У проміжку між цими моментами було ще й влучання Пашалича у стійку.

Пропущений гол спонукав гірників до більш активних дій в атаці, і поступово вони знайшли шляхи до воріт господарів. Марлос чудово закрутив м’яч здалеку під стійку, змусивши Голліні демонструвати свою майстерність. Наприкінці першого тайму Мораес реалізував вихід сам на сам із голкіпером після пасу Алана Патріка, а перед самою перервою Марлос влучив зі штрафного у поперечину.

У другому таймі більш наполегливо діяли в атаці гравці «Аталанти». Пятову довелося рятувати «Шахтар» після удару з близької відстані Сапати та нейтралізовувати прорив Гомеса. Тренер господарів Гасперіні навіть пішов ва-банк, випустивши замість захисника Масьєлло нападника Муріеля. Моменти наприкінці матчу з’являлися і в «Шахтаря», але Степаненко з Коваленком нагодами не скористалися. А вже у компенсований час переможний гол гірників у контратаці створили гравці, що вийшли на заміну: Додо пройшов з м'ячем і відпасував на Соломона, а ізраїльтянин розібрався з Голліні. 1:2.

У поєдинку взяли участь гравці «Шахтаря», викликані на жовтневий збір національної команди України: Пятов, Болбат (жовта картка, замінений на 90+3-й хвилині), Кривцов (жовта картка), Матвієнко, Степаненко (жовта картка), Марлос, Мораес (гол, жовта картка), Коноплянка (вийшов на заміну на 85-й хвилині). У складі «Аталанти» на 57-й хвилині у гру вступив футболіст збірної України Руслан Маліновський (жовта картка).

Наступний матч, проти загребського «Динамо», гірники проведуть 22 жовтня на своєму полі.

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 2 тур

Група C

«Аталанта» (Італія) — «Шахтар» (Україна) — 1:2 (1:1)

Голи: Сапата (28) — Мораес (41), Соломон (90+5).

На 16-й хвилині Ілічич не реалізував пенальті.

«Аталанта»: Голліні, Толой, Паломіно, Масьєлло (Муріель, 68), Хатебур, Пашалич, де Роон, Кастань (Госенс, 57), Гомес (к), Ілічич (Маліновський, 57), Сапата.    

Запасні: Спортьєлло, Кьяр, Фройлер, Джимшиті.

Тренер: Джан П’єро Гасперіні.

«Шахтар»: Пятов, Болбат (Додо, 90+3), Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Соломон, 69), Марлос (Коноплянка, 85), Коваленко, Тайсон (к), Мораес.

Запасні: Шевченко, Маркос Антоніо, Дентиньо, Бондар.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Попереджені: Ілічич (44), де Рон (49), Толой (80), Маліновський (90+2) — Кривцов (15), Степаненко (35), Мораес (45), Болбат (64).

1 жовтня. Мілан. Стадіон «Сан-Сіро».

«Манчестер Сіті» (Англія) — «Динамо» З (Хорватія) 22.00

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини