На полях НТК ім. В. Баннікова стартував перший чемпіонат Футбольної академії УАФ

У турнірі беруть участь 10 дитячих команд із Києва.

Учора в Києві з нагоди Тижня масового футболу УЄФА в Україні на штучних полях НТК ім. В. Баннікова за ініціативи Української асоціації футболу та за підтримки благодійного фонду «Розвиток футболу України» стартував перший чемпіонат Футбольної академії УАФ.

Участь у змаганнях підтвердили 10 столичних дитячих колективів, сформованих із футболістів 2010 року народження. Організатори чемпіонату дотримуються формату відповідно до віку учасників, тому всі матчі проходитимуть на майданчиках розмірами 60 на 40 метрів, а у складі команд на полі буде по вісім гравців (сім плюс один). Завершиться чемпіонат 30 травня 2020 року.

Фото Павла Кубанова

Розпочалася церемонія відкриття чемпіонату з Гімну України, після чого юні футболісти вислухали напутнє слово від легенди українського футболу, першого віце-президента УАФ Олега Протасова, який побажав їм досягти своїх мрій та отримати не тільки призи та медалі за участь у змаганнях, а й задоволення від гри на таких гарних майданчиках.

«У моєму дитинстві ми могли тільки мріяти про такі комфортні поля, але це не заважало нам любити футбол і присвячувати цій чудовій грі весь свій вільний час. Упевнений, що, маючи такі умови для занять спортом, наше майбутнє, маленькі футболісти, зможуть досягнути згодом великих перемог. Кожен юний гравець мріє стати чемпіоном, тож нехай ваші мрії здійсняться», — зазначив Олег Протасов. У свою чергу присутній на церемонії відкриття тренер молодіжної збірної України Василь Кардаш запевнив, що переможених у цьому турнірі, незважаючи на результати, не буде, і побажав футболістам гарних емоцій та удачі.

Фото Павла Кубанова

І вже з перших ігор чемпіонату його учасники без розкачки почали демонструвати цікавий футбол, забиваючи голи на будь-який смак та радуючи своїх наставників і батьків, які завзято підтримували юних гравців на трибунах спортивного комплексу.

Перший чемпіонат ФА УАФ. 1-й тур

ФА УАФ — КНУТД — 12:0

СК «Київ» — ФА «Бенфіка» — 9:1

ФК «Фаворит» — ДЮСШ «Переможець» — 1:0

ФК «Троєщина» — КДЮСШ «Чемпіон» — 3:1

ДЮФК «Ніка» — ФК «Говерла» — 4:0

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

Підписатися на новини