Олег Шайтанов: «Цікаво подивитися на те, в якій формі перебувають дівчата»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов розповів про підготовку команди до товариських матчів із Сербією.

Із 26-го по 29 вересня у Броварах синьо-жовті проводять тренувальний збір, після чого вирушать до Сербії, де зіграють два спаринги проти місцевої команди. Напередодні виїзду наставник українок Олег Шайтанов дав інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України.

Олегу Миколайовичу, ви відвідали матч за Суперкубок України між «IMS-НУХТ» та «Ладомиром». Розкажіть про враження від цього поєдинку.

— Для київської команди ця зустріч фактично стала першою офіційною з квітня. Це досить велика пауза. Тому, дійсно, дівчата припускалися помилок, особливо на початку матчу. Утім, «IMS-НУХТ» виглядав сильнішим за «Ладомир», тому я вважаю перемогу киянок із результатом 5:3 закономірною. Хоча особисто я був переконаний, що різниця в рахунку буде трохи більшою.

Було цікаво наживо подивитися на гравців київської команди, які викликані до складу національної збірної. Дійсно, давно не бачив їх у справі. За можливістю я відвідував клубні тренування команд, які делегують збірниць, але тренування — це не офіційні поєдинки. Загалом, сезон лише розпочався. Зрозуміло, що командам потрібно трохи часу, аби набрати оптимальні кондиції.

Також мене потішило, що є гравці, які насправді розвиваються. Наприклад, Аліна Бундюк, яка мала не надто велику кількість ігрового часу в період виступів за студентську збірну України, зараз виглядає значно сильніше.

Поділіться вашими очікуваннями від нового сезону в жіночому футзалі.

— Сезон-2019/2020 розпочався матчем за Суперкубок України, хотілося б привітати всіх із цією подією. Жіноча збірна України з футзалу 1 жовтня також починає новий сезон. Звичайно, хотілося б, аби він складався з якомога більшої кількості яскравих матчів та ефектних голів. Також вірю, що інтрига в чемпіонаті триматиметься до останніх турів другого етапу. Упевнений, що всі шанувальники жіночого футзалу мріють, аби поєдинки вищої ліги були дуже цікавими.

Після Євро-2019, яке проходило в лютому, жіноча збірна України зібралася вперше. Як вважаєте, такий відпочинок піде на користь?

— У першій частині минулого сезону ми дуже багато часу провели разом: відіграли міжнародні товариські зустрічі, збиралися студентською збірною для участі в чемпіонаті світу, національна збірна взяла участь в основному раунді та фінальній частині Євро-2019. Дівчата провели велику кількість офіційних матчів. У квітні й травні інші збірні грали товариські поєдинки. У свою чергу національна команда України не збиралася, аби дівчата мали змогу сконцентруватися на матчах внутрішнього чемпіонату, Кубку України та турніру чемпіонів.

Щодо користі від цієї паузи — дівчата трохи відпочили від збірної, тому не думаю, що в цьому є якийсь негативний момент.

Розкажіть про причини вибору в суперники збірної Сербії.

— Ми мали декілька варіантів — обрали саме Сербію. Це атлетична команда з палкою підтримкою рідних уболівальників.

Яке завдання ставите на матчі в Сербії?

— Зважаючи на те, що ми не збиралися більше семи місяців, цікаво подивитися на те, в якій формі перебувають дівчата, та знову нагадати їм про збірну. Однак завдання на ці поєдинки одне — перемагати!

На майбутні матчі ви вперше викликали двох нових гравців. Що скажете про них?

— Дійсно, за той час, що я треную команду, до неї вперше викликані Яна Дичко та Вікторія Кислова. Своєю грою в минулому сезоні вони заслужили право приїхати до національної збірної України. Мені цікаво побачити, як вони виглядатимуть у грі проти Сербії з більш досвідченими збірницями. Команда та я їх підтримаємо, але багато що залежить від них самих!

Які плани на майбутнє в жіночої збірної?

— Якщо цього року, при всій повазі до опонентів, у нас у суперниках не буде команд топ-рівня, то із січня ми братимемо участь у турнірі та товариських зустрічах, де зіграємо з провідними збірними Європи та Азії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини