Вадим Костюченко: «Фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу» набирають обертів на теренах нашої країни»

Після проведених із початку року 28-ми футбольних фестивалів переважно на сході й півдні України за участю дітей-переселенців стартував черговий, осінній сезон Фестивалів чемпіонів «Відкриті уроки футболу». Протягом вересня — жовтня у ньому будуть задіяні діти ще з 15-ти громад нашої країни.

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко зазначив: «Фестивалі чемпіонів «Відкриті уроки футболу» набирають обертів на теренах нашої країни завдяки чудовій соціальній ініціативі УАФ та благодійного фонду «Розвиток футболу України».

Рівненська область

«Любіть та навчайте не лише своїх дітей, а всіх, кого зустрічаєте на своєму життєвому шляху».

Саме під таким гаслом розпочався перший день фестивалю в смт. Оржів Рівненського району Рівненської області.

Фото прес-служби УАФ

Привітавши учасників зі стартом, регіональний координатор проекту Юрій Шамич зазначив: «Проект залучає до футболу не лише майбутніх гравців, а й тренерів, волонтерів, вболівальників, усіх тих, хто завдяки таким фестивалям захоче долучитися до футбольного процесу». Побажали позитивних емоцій, веселих ігор, нових знайомств, радості в очах дітей і місцеві керівники, що представляли відділ освіти Клеванського ОТГ, Оржівський ліцей, Оржівську військову частину, а також представники клубу «ОДЕК» та місцеві підприємці, які надали допомогу в проведенні проекту.

До Оржева завітали діти з 11-ти загальноосвітніх закладів територіальної громади віком від 8-ми до 12-ти років та команда футбольної академії «Лідер» з м. Рівного (діти 7-ми років). У фестивалі взяли участь близько 150 дітей, з яких було 30 дівчаток. У тому числі діти різних соціальних категорій і сімей ВПО.

Фото прес-служби УАФ

Перед початком заходу футбольне поле було поділено на 12 квадратів, кожен з яких був закріплений за волонтером. Учасники дійства знайомилися з аспектами футбольних правил, отримували навички елементів футболу, брали участь в естафетах та рухливих іграх, були проведені міні-матчі «Солодкий кубок». Було впроваджено освітній CSP-підхід («громада/спорт + школа + поліція») щодо превенції дитячої злочинності й конфліктів, а також квадрат психолога.

Після закінчення фестивалю учасники отримали м’ячі та різноманітний інвентар, який надала УАФ разом із Рівненською обласною федерацією футболу.

Кіровоградська область

19 вересня в містечку Бобринці естафету проведення футбольних фестивалів підхопила Кіровоградська область.

У заході взяли участь школярі, які не займаються футболом у дитячо-юнацьких спортивних школах. Вони мали можливість познайомитися з грою й долучитися до численної армії футбольних шанувальників.

Фото Павла Кубанова

У першому дні фестивалю взяли участь близько 200 учнів п’ятих-сьомих класів бобринецьких загальноосвітніх шкіл. Учасники дійства на 12-ти різних локаціях під керівництвом тренерів та волонтерів — вихованців місцевої дитячо-юнацької спортивної школи — жонглювали футбольним м’ячем, знайомилися з азами футбольної техніки та аспектами футбольних правил, били по воротах та вводили м’яч з ауту, проводили між собою міні-матчі, брали участь в естафетах та дізнавалися від працівників поліції правила поведінки в громадських місцях.

Також були показові виступи представників гирьового спорту та юних бобринецьких футболістів — чемпіонів області у своїй віковій групі.

Після завершення уроку всіх його учасників нагородили спеціальними дипломами, а кожна група отримала комплекти футбольних м’ячів для подальших занять.

Житомирська область

За декілька днів фестиваль перемістився на Житомирщину, де 22 вересня за сприяння Української асоціації футболу та благодійного фонду «Розвиток футболу України» стартував в Овручі.

Нагадаємо, що організації дитячих футбольних фестивалів передувало навчання волонтерів. У серпні УАФ на семінарі підготувала регіональних лідерів проекту — виконавчого директора Житомирської обласної федерації футболу Руслана Маєвського та члена виконкому федерації Василя Бабія, які, зі свого боку, передали необхідні знання й навички волонтерам місцевих громад.

Фото Павла Кубанова

До Овруча завітали 12 команд дітей віком від 8-ми до 12-ти років зі шкіл району: Бондарівської (тренер — Юрій Ващук), Норинської (тренер — Тетяна Ващук), Піщаницької (тренер — Анатолій Першко), Овруцької № 4 (тренер — Степан Барановський), Овруцької № 1 (тренери — Олександр Мошківський, Валерій Мелешко), Овруцької гімназії ім. Малишка (тренери — Віктор Купрейчук, Віктор Гусар), Кирданівської (тренер — Олександр Кобилинський), Овруцької № 3 (тренер — Олександр Цмох), Шоломківської (тренер – Сергій Прачук), Великохайчанської (тренер — В’ячеслав Прачук).

Відкривали фестиваль футболу в Овручі голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк, виконавчий директор федерації Руслан Маєвський, член виконавчого комітету федерації, координатор проекту «Відкриті уроки футболу» Василь Бабій, а також Овруцький міський голова Іван Коруд та голова Федерації футболу Овруччини Микола Невмержицький.

Фото Павла Кубанова

«Головне завдання фестивалю — перенесення в дитячому футболі акценту не на результати змагань, а на сам процес гри та отримання задоволення від неї. Сподіваємося, що сьогоднішнє свято футболу відбулося саме за таким сценарієм. Федерація вдячна Овруцькому міському голові Івану Коруду за всебічну підтримку й розвиток футболу на всіх рівнях», — відзначив голова Житомирської обласної федерації футболу Руслан Павлюк.

Перед початком заходу футбольне поле було поділено на 12 квадратів, кожен з яких був закріплений за тренером. А після закінчення фестивалю школи отримали екіпіровку, футбольні м’ячі та інший різноманітний спортивний інвентар від федерації футболу.

Тернопільська область

23 вересня свято розпочалось у Зборові на місцевому стадіоні «Колос».

Захід відкрив голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик. Учасників фестивалю також привітав заступник голови Зборівської міської ради Ярослав Гаранджук.

Фото Павла Кубанова

Фестиваль продемонстрував, що функцією проекту є не тільки соціальна складова, але й навчання дітей основним навичкам найпростіших технічних елементів футболу, пошук обдарованих хлопчиків та дівчаток, їхній відбір і розвиток таланту в майбутньому. У фестивалі чемпіонів взяли участь 192 учні Зборівської ОТГ та 14 волонтерів.

Київ, НТК ім. В. Баннікова

Також нагадаємо, що 25 вересня на штучних полях НТК ім. В. Баннікова відбувся Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу» за участю дітей і волонтерів з Київщини, присвячений Тижню масового футболу УЄФА.

На урочисте відкриття фестивалю завітали перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, перший віце-президент УАФ, легенда українського футболу Олег Протасов, представники Посольства ФРН в Україні, а також Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Фото Павла Кубанова

Перед стартом заходу почесні гості подарували різноманітні сувеніри від Української асоціації футболу, футбольні м’ячі та спортивний інвентар учасникам фестивалю, що представляли село Ріжки Ставищенського району, Боярку, Вишневе, село Коржі, Калинівку та Васильків. Усі учасники із задоволенням зробили спільне фото на згадку.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини