Кубок України-2019/2020. «Олександрія» лише в овертаймі дотиснула «Діназ», «Карпатам» знову не пощастило в серії пенальті

До переможців попередніх раундів розіграшу Кубка України на третьому етапі приєдналися й шість представників елітного дивізіону. Варто уточнити, що «Маріуполь» свій матч із «Рухом» проведе 2 жовтня.

Ще зовсім недавно «Агробізнес» і «Дніпро-1» вели боротьбу за звання найсильнішої команди другої ліги, а сьогодні дніпряни вже виступають у Прем’єр-лізі, а подоляни перебувають серед лідерів першого дивізіону. Перед матчем керманич гостей Дмитро Михайленко зазначав, що «Агробізнес» вражає своєю завзятістю. Але сьогодні рівної боротьби у Волочиську не вийшло, дніпряни ще до перерви двічі змусили господарів розпочинати з центра поля і зняли з порядку денного питання про переможця.

Здавалося, і в «Олімпіка» не буде проблем у поєдинку з аутсайдером першої ліги — «Кременем». Підопічні нового керманича донеччан, Вісенте Гомеса, тривалий час диктували умови й вели в рахунку. Але футболісти «Кременя», яких після відставки минулого тижня Ігоря Столовицького очолив Володимир Прокопіненко, навіть програючи — 1:3, боролися до кінця, і гостям довелося докласти чимало зусиль, аби досягти позитивного результату.

Футболісти «Кременя» чинили впертий опір, але поступилися «Олімпіку». Фото fckremen.com

А інтерес до протистояння в Демидові, де «Діназ» приймав «Олександрію», підігрівала не тільки вдала останнім часом гра команди з Київщини, а й те, що її керманич Володимир Бондаренко свого часу успішно виступав за олександрійців. Він зумів налаштувати своїх підопічних на поєдинок з учасником групового раунду Ліги Європи, який, щоправда, був представлений не основним складом. Підопічні Володимира Шарана схилили шальки терезів на свій бік лише в овертаймі.

Та якщо в «Діназу» з «Олександрією» це був узагалі перший поєдинок, то кубкові шляхи «Інгульця» й «Карпат» уже перетиналися минулого сезону, і тоді в серії післяматчевих пенальті гору взяла команда з Петрового, яка, нагадаємо, потім лише у фіналі поступилася «Шахтарю». Цього разу суперництво теж проходило на зустрічних курсах, і знову все вирішувалося у так званій футбольній лотереї. І вдруге поспіль щасливий квиток до наступного раунду дістався «Інгульцю»!

Нарешті вдалося перервати серію невдач «Львову», який, забивши в кожному таймі по м’ячу, взяв гору над «Буковиною».

Після вересневих невдач у матчах чемпіонату першої ліги головний тренер «Волині» Андрій Тлумак не приховував свого бажання піти у відставку. Але клубне керівництво, за достовірною інформацією, дало йому шанс реабілітуватися у двох найближчих поєдинках — у Кубку з «Минаєм» і в першості з «Агробізнесом». Сьогодні лучани, виступаючи в експериментальному складі, пропустили наприкінці матчу й поступилися — 0:1. Заради справедливості слід сказати, що із середини другого тайму гості грали в меншості, у них було вилучено з поля двох футболістів.

А в Миколаєві зустрічалися не тільки географічні сусіди, але й сусіди по турнірній таблиці: «містяни» приймали «Чорноморець». Нещодавно ці команди розійшлися миром у календарному матчі чемпіонату першої ліги. Цього разу господарі вирвали перемогу завдяки влучному удару Сергія Панасенка на 78-й хвилині.

Як завжди, багато вболівальників було в Сумах, де «Альянс», що трощить усіх підряд і в другій лізі, і в розіграші Кубка, приймав «Балкани». Він відкрив рахунок у середині першого тайму. Після перерви гості частіше контролювали м’яч, але господарі стіною стояли біля своїх воріт і таки змусили зійти з дистанції більш досвідченого візаві.

Футболісти «Оболоні-Бровар», які ще не програвали цього сезону, зустрічалися зі зручним суперником — «Гірником-Спортом», який зовсім недавно перемагали в матчі чемпіонату першої ліги. Але після відставки керманича Володимира Мазяра команда з Горішніх Плавнів помітно додала. Дали бій підопічні Ігоря Жабченка й «пивоварам». Усе вирішилося в овертаймі, коли Іван Білий і Антон Котляр двічі змусили господарів капітулювати. Тепер у наступному раунді до Горішніх Плавнів може завітати навіть хтось із вітчизняних грандів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.04.2023 17:43

Офіційно. Щодо проведення Кубку України в сезоні-2023/2024

У Будинку футболу відбулося засідання Дирекції з проведення Кубку Укра...

01.12.2021 13:00

Vbet Кубок України-2021/2022. Сьогодні стануть відомі всі чвертьфіналісти турніру

Сьогодні в Дніпрі відбудеться останній матч 1/8 фіналу розіграшу...

29.11.2021 18:02

Призначено офіційних осіб на матч 1/8 фіналу розіграшу Vbet Кубка України-2021/2022

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на ма...

10.09.2020 12:20

Кубок України-2020/2021: визначилися пари другого попереднього етапу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування другого попе...

Підписатися на новини