Легенда португальської «Бенфіки» Луїзао вручив дітям головні призи Benfica Cup-2019

На базі Футбольної академії «Бенфіка» Україна за підтримки Української асоціації футболу відбувся розіграш першого дитячого міжнародного турніру Benfica Cup.

Разом із командами з різних областей України за трофеї змагався й «Ель-Бахір» з Єрусалима. Після завершення турніру в церемонії нагородження взяла участь поважна делегація з португальської «Бенфіки»: міжнародний посол клубу, легендарний капітан «Бенфіки», екс-гравець збірної Бразилії Луїзао, комерційний директор ФК «Бенфіка» Бернардо Карвальо, один із директорів світової мережі академій «Бенфіки» Мігель Реїш, головний скаут ФК «Бенфіка» з юніорів Тьягу Сільва.

Українська асоціація футболу подарувала командам, що посіли призові місця, 100 м'ячів та встановила для кращих футболістів різних амплуа 12 індивідуальних призів, які під овації присутніх вручив перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко.

Фото прес-служби УАФ

«У нашої асоціації склалися дуже добрі стосунки з португальською федерацією футболу, і я радий, що тепер, беручи участь в якості партнерів у турнірі Benfica Cup-2019, ми разом зі знаменитою «Бенфікою» продовжуватимемо нашу стратегічну лінію розвитку дитячо-юнацького футболу в Україні. Нагадаю, що саме розвиток дитячо-юнацького футболу є для УАФ одним із пріоритетних завдань», — зауважив Вадим Костюченко.

«Це були просто неймовірні відчуття! Хочу відзначити, що турнір було прекрасно організовано, усі команди грали в дуже цікавий футбол, заради перемоги віддавали всі сили. Я побачив, що академія «Бенфіки» в Україні, яку я відкривав у квітні, активно розвивається, тут займається багато перспективних дітей, і це, звичайно, піде на користь українському футболу», — сказав після завершення Benfica Cup-2019 легендарний гравець Луїзао.

А головний скаут «Бенфіки» Тьягу Сільва додав, що вже відзначив для себе трьох юних футболістів, яких хоче ще раз переглянути під час свого наступного приїзду до України.

Фото прес-служби УАФ

Що ж до тріумфаторів турніру, то у своїх вікових групах перемогли: серед команд 2007 року народження — ДЮСШ-1 (Червоноград), 2009-го — ДЮСШ-15 (Киів), 2010-го — «Смига-Еврошпон» (Рівненська обл.).

Багато призів для учасників турніру підготували партнери Benfica Cup — спортивний бренд Decathlon та IT-компанія Pri-Num. Остання, окрім власне призів, подарувала чудові букети двом дівчатам, що грали разом із хлопцями у складі футбольних команд.

А віце-президент УАФ Вадим Костюченко зробив чудовий подарунок і Футбольній академії «Бенфіка» Україна, вручивши її представникам бронзового орла — символ португальського клубу.

Закриваючи турнір, директор Футбольної академії «Бенфіка» Україна Марія Кривопішина запевнила, що Benfica Cup стане традиційним, і запросила всі команди взяти участь у ньому у 2020 році.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини