У Києві відбулася церемонія нагородження кращих студентських команд «Ukraine students football awards-2019»

2019 рік став успішним в історії студентського футболу України на міжнародній арені.

17 вересня відбулася церемонія нагородження кращих студентських команд за результатами сезону «Ukraine students football awards-2019». Свято проходило в стінах Української асоціації футболу. На урочисте свято завітали студенти, керівники вишів, спортивні діячі країни, представники органів державної влади та засобів масової інформації.

Фото Павла Кубанова

Участь у нагородженні кращих команд та лауреатів сезону взяли президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, перший віце-президент УАФ Олег Протасов, віце-президент УАФ Андрій Мацола, заступник міністра освіти і науки України Роман Греба, перший заступник голови правління страхової компанії «БРОКБІЗНЕС» Андрій Горельцев, президент Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, народний депутат України Іван Крулько, голова комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України Андрій Кожемякін, заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, голова комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Вадим Стеценко.

Фото Павла Кубанова

У вітальному слові Андрій Павелко відзначив, що студентський спорт в Україні постійно розвивається, а молодь повинна мати право на самореалізацію як в науці, так і в спорті. «Відчутні здобутки наш студентський футбол почав отримувати, коли асоціацію очолив Іван Крулько. Ми маємо чемпіонат, потужні збірні, і надалі будемо ставити перед собою найвищі цілі. Очікуємо, що саме завдяки Асоціації студентського футболу, яка пропагує масовий футбол, ми продовжимо цей рух далі. Приємно, що чи не вперше успіху на міжнародній арені також досягають наші жіночі команди. Робота ведеться на найвищому рівні, у тому числі завдяки міністерству освіти і науки, комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України. Вітаю усіх переможців, а ми продовжимо зберігати та розвивати ці напрямки для майбутніх перемог», — запевнив очільник УАФ.

Фото Павла Кубанова

У 2019 році українськими студентськими командами дійсно можна пишатися. Чотири футбольні та футзальні колективи закладів вищої освіти здобули нагороди на чемпіонатах Європи з футболу та футзалу серед студентів в іспанському Мадриді та португальській Бразі. Збірна команда Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка здобула срібло чемпіонату Європи, а жіноча збірна команда Харківської державної академії фізичної культури виборола бронзу на чемпіонаті Європи з футболу серед студентів.

Фото Павла Кубанова

У свою чергу збірна Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна фінішувала другою на чемпіонаті Європи з футзалу серед студентів, а жіноча команда Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова на тому ж Євро виборола бронзу. На Всесвітній універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна України покращила свій попередній результат, посівши шосте місце, а також у 2019 році перемогла на міжнародному турнірі «Карпатський простір».

Фото Павла Кубанова

Голова комітету з питань молоді і спорту Верховної Ради України Андрій Кожемякін на урочистій церемонії привітав студентські команди та подякував футболістам за те, що вони встигають не тільки навчатися, а й гарно тренуватися, завдяки чому наші спортсмени здобувають високі місця на міжнародних змаганнях, гідно представляючи Україну.

Фото Павла Кубанова

Вдалий виступ українських студентів було відзначено на державному рівні. Указом Президента України за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність орденом «За заслуги» III ступеня було нагороджено Василя Івегеша, головного тренера збірної команди з футболу Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» отримав головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. «Знаком пошани» відзначено віце-президента Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Вадима Місюру.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

13.03.2024 13:17

Комітет арбітрів УАФ проводить у Львові навчально-тренувальний збір для арбітрів-жінок

У Львові відбувається навчально-тренувальний збір арбітрів-жінок, який...

18.02.2024 20:00

Андрій Шевченко зустрінеться з представниками клубів УПЛ та ПФЛ

З ініціативи президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка...

Підписатися на новини