Переможцем чемпіонату світу з футболу серед команд української діаспори стала збірна Ізраїлю

10—14 вересня на стадіонах Ірпеня, Вишгорода та Лютежа проходив VIII Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд.

За перемогу на турнірі боролися шість команд, у складі яких грали українці з Греції, Данії, Ізраїлю, Канади, Молдови, США, Польщі, Угорщини, Франції та Швеції. 

Фото прес-служби УАФ

Поєдинки групового етапу відбулися 10—12 вересня, півфінальні матчі — 13-го числа. За їхніми підсумками до фіналу вийшли команди українців Ізраїлю та Данії, а в матчі за третє місце зійшлися колективи з Польщі (Краків) та Франції. Обидва вирішальні поєдинки 14 вересня прийняв стадіон «Чемпіон» (Ірпінь).

Фото прес-служби УАФ

У підсумку третю сходинку посіла команда з Польщі (Краків), яка в серії 11-метрових здолала Францію (0:0, по пенальті — 5:4). А переможцем чемпіонату світу стала команда українців Ізраїлю, яка у фіналі довела свою перевагу над Данією — 3:0.

Фото прес-служби УАФ

У церемонії нагородження взяв участь перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко. Він звернувся до учасників турніру зі словами подяки: «Я радий вітати всіх представників діаспорних команд — учасників змагань! Українська асоціація футболу завжди підтримувала й буде підтримувати такі турніри. Хочу щиро подякувати вам за ту палку підтримку, яку ви надаєте нашим юнацьким, молодіжним та національній командам під час їхніх виступів за кордоном. Дуже часто наші футболісти почуваються на виїзних поєдинках як удома. Це в тому числі й завдяки вам! Окремо вітаю переможця цьогорічних змагань — збірну українців Ізраїлю. Я хочу подякувати всім за якісний футбол, що ви продемонстрували на нинішньому турнірі». 

Фото прес-служби УАФ

Також під час чемпіонату світу відбулися товариська гра за участі однієї з діаспорних команд та команди Вишгородської громади, діаспорна спартакіада в Ірпені та товариський матч за участі команди учасників АТО та збірної команди української діаспори.

Фото прес-служби УАФ

Підписатися на новини