Сергій Сапронов: «Туристів до Сербії на відбірний турнір Євро брати не збираємося»

16 вересня розпочався передостанній етап підготовки дівочої збірної України WU-17 до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, а 19-го й 21-го числа в Києві відбудуться контрольні матчі синьо-жовтих із латвійками.

— Оскільки під час заключного збору в жовтні спаринги не заплановані, то саме в протистоянні з командою Латвії ми визначатимемо тих, хто представлятиме Україну на змаганнях у Сербії, — сказав головний тренер нашої збірної Сергій Сапронов в інтерв’ю офіційному сайту УАФ.

— Якою інформацією володієте про найближчого суперника?

— У моєму розпорядженні є кілька відеозаписів останніх матчів латвійок. Вони фізично міцні, діють у силовій манері. До речі, в подібному стилі грали у травні й наші суперниці на Турнірі розвитку УЄФА — збірні Фінляндії та Литви.

— А в порівнянні з тим травневим іспитом у Суомі склад збірної України зазнав змін?

— Так, я викликав на оглядини відразу сімох нових гравців: Тетяну Гададу, Ольгу Войтенко, Олену Мустафаєву, Єлизавету Молодюк, Валентину Головіну, Наталію Корнацьку та Ірину Кіщак.

— У збірній найбільше представниць «Ладомиру» — аж сім…

— Це не випадково, бо останнім часом саме у Володимирі-Волинському серйозно взялися за підготовку зміни. Тут створено сучасну інфраструктуру, юні футболістки мають належні умови як для навчання, так і для тренувань. Не дивно, що вони все голосніше стукають у двері жіночої команди «Ладомир», яка успішно стартувала у вищій лізі чемпіонату України.

— У травні після повернення з Турніру розвитку УЄФА ви в інтервю нашому сайту зазначали, що у Фінляндії не виправдали сподівань наші флангові захисники, нападники…

— Я зі своїми помічниками Людмилою Лемешко та Миколою Сидорчуком докладаю зусиль, аби виправити становище. Сподіваюся, що завдяки новачкам збірної — Ользі Войтенко, Наталії Корнацькій та Олені Мустафаєвій — нам вдасться ліквідувати вразливі місця. Перед матчами з латвійками я обов’язково попереджу підопічних, що туристок до Сербії ми брати не будемо. До заявки можна включити 20 футболісток, але я збираюся зупинити свій вибір на 18-х — лише на тих, хто реально зможе поборотися за путівку до еліт-раунду.

Нагадаємо, що з 20-го по 26 жовтня поточного року збірна WU-17 у Сербії буде змагатися за путівку до еліт-раунду кваліфікації чемпіонату Європи-2020. Українкам доведеться витримати конкуренцію з боку господарок, а також збірних Чехії та Грузії. У випадку успішного виступу на синьо-жовтих чекатиме ще більш складне випробування в наступному раунді, який проходитиме навесні 2020 року.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 16:00

Сергій Сапронов: «Сумнівний пенальті не вибив нас із колії»

Дівоча збірна України WU-16 повернулася з Боснії і Герцеговини, де ста...

16.04.2024 14:00

Сергій Сапронов: «Користь Турніру розвитку УЄФА — у його інформативності»

Із 17-го до 22 квітня в Боснії і Герцеговині пройде Турнір розвитку УЄ...

24.03.2024 11:05

Сергій Сапронов: «У вирішальному матчі не обійшлося без недооцінки суперниць»

Із Нідерландів повернулася дівоча збірна України WU-17, яка взяла учас...

13.03.2024 14:20

Сергій Сапронов: «Наше завдання в Нідерландах — зберегти прописку в Лізі А»

Із 14-го до 20 березня в Нідерландах відбудеться другий раунд відбору...

Підписатися на новини