Віталій Одегов: «Планували на Євро кваліфікуватися до півфіналу. На жаль, нам не вдалося цього зробити...»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов прокоментував виступ своїх підопічних на чемпіонаті Європи.

Синьо-жовті взяли участь у прем’єрному чемпіонаті Європи з футзалу для юнацьких команд U-19, який проходить у Латвії. На жаль, вони не зуміли потрапити до півфіналу через поразку від Хорватії в останньому турі групового етапу.

Після повернення додому наставник команди Віталій Одегов дав інтерв’ю для Асоціації футзалу України.

​ Віталію Олексійовичу, підбийте підсумки виступу юнацької збірної України на Євро-2019 у Латвії.

— Перед початком турніру ми планували вийти з групи та кваліфікуватися до півфіналу. На жаль, нам не вдалося цього зробити. Чемпіонат Європи-2019 продемонстрував, що нині рівень підготовки нашої молоді недостатній для вирішення серйозних завдань.

Чи вплинула поразка з рахунком 1:7 від збірної Іспанії на налаштування команди в поєдинку з хорватами?

— Поразка з таким рахунком змусила нас грати з балканцями лише на перемогу. Супернику ж вистачало нічиєї. Це могло вплинути на обрану стратегію для збірної Хорватії. Хорвати дозволили собі зіграти в закритий футзал, вони діяли другим номером, покладаючи сподівання на контратаки. Звичайно ж, особливий статус цієї зустрічі відчувався, було присутнє хвилювання. Однак психологічно ми були готові перемагати.

Чого не вистачило команді для того, аби розвинути перевагу в рахунку після голу Дениса Бланка? Можливо, хлопці трохи розслабилися, зарано повіривши в успіх?

— Того дня всі працювали з належною концентрацією та самовіддачею впродовж усього матчу. Забитий м’яч додав нам упевненості, і ми спробували розвинути свою перевагу. На жаль, цього зробити не вдалося. У свою чергу хорвати ту невелику кількість моментів, яку вони створили, змогли втілити у три голи.

Чому в цьому матчі ви задіяли доволі обмежену кількість гравців?

— У такий відповідальний момент слід було використовувати перевірених бійців, які встигли себе зарекомендувати. Вони були стійкішими із психологічної точки зору та майстернішими. Їм вдалося виправдати своє перебування на майданчику. Вважаю, що ми гідно протистояли супернику в цьому поєдинку.

Матчем із хорватами юнацька збірна України U-19 завершила свій дворічний шлях. Які емоції ви відчуваєте зараз?

— Безумовно, є частка суму. Хотілося б завершити цей шлях на більш позитивній хвилі. Дійсно, коли впродовж певного періоду співпрацюєш із людьми, тебе з ними багато що пов’язує. Під час роботи із цією командою я залишив у ній частину себе, своїх емоцій, любові, піклування. Сподіваюся, мені вдалося навчити хлопців чомусь новому.

Ви вже будували плани майбутньої роботи з юнацькою збірною U-17? Якими будуть її перші кроки?

— Ми вже маємо певні плани та домовленості. На початку наступного року збираємося провести товариські матчі зі збірною Португалії. Зараз будемо детальніше планувати цикл підготовки: проведення зборів, товариських поєдинків. Євро-2019 ще не завершилося, тому ми поки що чекаємо на дати відбірних зустрічей та фінальної частини вже наступного чемпіонату. Після цього можна буде будувати остаточний графік своєї підготовки.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

12.03.2024 15:30

Юнацька збірна України з футзалу проводить НТЗ в Ужгороді

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжує підготовку до поєд...

27.02.2024 15:00

Юнацька збірна України з футзалу проведе НТЗ у березні

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

16.01.2024 19:27

Євро-2025 (U-19) із футзалу. Жеребкування кваліфікації відбудеться 31 жовтня

Юнацька збірна України з футзалу дізнається своїх суперників у відборі...

Підписатися на новини