Руслан Ротань: «Після поразки від Фінляндії ми зробили відповідні висновки»

Напередодні гри відбору Євро-2021 (U-21) проти збірної Мальти, яка відбудеться 10 вересня в Запоріжжі, головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань на традиційній передматчевій прес-конференції розповів про стан своїх підопічних.

— Розкажіть про кадрову ситуацію в молодіжній збірній.

— У деяких хлопців є ушкодження. Розташування команди залишив Максим Луньов — травма не дозволила б йому взяти участь у грі. Хвилює ушкодження Бондаря. Ми чекаємо на рішення лікарів і визначимося з його можливою участю в матчі в день поєдинку.

— Який стан Назарія Русина?

— Із Русиним усе гаразд, він зможе взяти участь у матчі.

— Минуло кілька днів після поєдинку з Фінляндією. Які були зроблені висновки після стартової поразки?

— Звичайно, ми розібрали матч, вивчили свої помилки. Ці помилки були очікуваними, тому що в нас оновився склад. Хлопці з юнацької збірної, які стали чемпіонами світу, поки що повністю не зрозуміли наші вимоги, наші принципи. Такі помилки трапляються, особливо в молодих футболістів. Ми їх розібрали, вказали на них гравцям. Вони все зрозуміли. Звичайно, помилки ще будуть, оскільки, повторюся, йдеться про молодих виконавців. Я попросив їх сильно не реагувати на такі моменти. Команда в процесі будівництва. Надалі, сподіваюся, таких помилок не буде.

— Чи немає шапкозакидацьких настроїв стосовно збірної Мальти?

— Після поразки від Фінляндії подібного взагалі не повинно бути. Усі хлопці хочуть реабілітуватися. Це першочергове завдання.

— Чи буде ротація складу на гру з мальтійцями?

— Так. Це нормальний процес, тому що деякі хлопці втомилися.

— Ви самі були футболістом. Де легше налаштовуватися в плані мотивації — у молодіжній збірній чи в національній?

— Молодий футболіст довше копирсається в собі, у своїх помилках. Я сказав хлопцям, що треба швидше забути цю гру, потрібно перемикатися на наступний матч. Ми вказали гравцям на помилки й забули про це. Висновки зроблено. Розумний футболіст одразу перемикається. Слід думати вже про наступний поєдинок. Ми вказали підопічним і на хороші моменти у грі, звернули на них увагу. Упевнений, що прогрес буде, і структура нашої гри буде виглядати краще.

— Богдан Лєднєв буде грати в основі?

— Завтра побачимо.

— Що скажете про сильні сторони збірної Мальти?

— Ми розібрали її гру. Це команда, яка діє від оборони, непогано взаємодіє між лініями. Грає щільно. Очікуємо, що мальтійці будуть грати на контратаках. Наше завдання — бути дуже сконцентрованими, чого не вистачало з Фінляндією. Потрібно, щоб м'яч швидше пересувався, потрібно більше швидкості, аби домогтися позитивного результату.

— Чи відчули ви підтримку вболівальників у Запоріжжі?

— Так, велике їм спасибі за це. На матчі з Мальтою, після поразки від Фінляндії, їх, напевно, буде менше. Але ми постараємося порадувати всіх шанувальників. Нам подобається Запоріжжя, подобаються умови, те, як нас тут приймають. Але ми хотіли б розробити таку стратегію, щоб грати в різних регіонах нашої країни.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини