Андрій Павелко: «Перемогу над Литвою Україна присвятила нашим героям, що повернулися з полону на батьківщину»

Після виїзної перемоги збірної України над командою Литви (3:0) у відборі до Євро-2020 президент УАФ Андрій Павелко привітав гравців і тренерський штаб синьо-жовтих з успіхом і поділився своїми враженнями від гри з представниками ЗМІ:

— Я вважаю, що в України сьогодні велике свято. Додому, на батьківщину, повернулися з російського полону наші земляки. Цей успіх у першу чергу — для наших героїв.

У нас будується гарна команда й гарна гра. Не можна ділити суперників на аутсайдерів і лідерів. Для нас кожен опонент важливий. Щоб бути сильнішими, потрібно покращувати гру. У цьому аспекті збірна України додає в кожному матчі й радує вболівальників. Тому я хочу подякувати гравцям та тренерському штабу на чолі з Андрієм Шевченком за виконану в цьому поєдинку роботу. Кожен виклався на сто відсотків. При тому, що був ще непростий нюанс — штучне поле.

Окремо хочу подякувати нашим уболівальникам. Ми грали наче вдома, і всі це відчували. Ми не почувалися гостьовою командою. Дякую також литовській федерації й місцевим уболівальникам за такий теплий прийом і дружбу. Ми ще раз побачили, що Литва й Україна — близькі друзі, ми — команда однодумців. Упевнений, що в майбутньому така дружба буде тільки міцнішати й розвиватися на рівні обміну досвідом між нашими країнами.

Попереду на нас чекає матч зі збірною Нігерії. Це одна з найсильніших команд Африканського континенту. Вона грає в дуже цікавий футбол. Для нашої збірної це буде непростий спаринг, щоб тренери змогли перевірити хлопців у протистоянні з таким міцним суперником. Ми готуємося до Євро-2020, але за кілька років відбудеться чемпіонат світу в Катарі. Природньо, що збірна України також хоче потрапити на мундіаль. Тому стиль гри інших команд потрібно вивчати вже зараз, щоб не було неприємних сюрпризів. Упевнений, що дніпровські вболівальники прийдуть підтримати національну збірну, яка давно не грала на «Дніпро-Арені». Ажіотаж навколо цього матчу теж великий, квитки активно розкуповуються. Важливо, щоб атмосфера, яка давала гравцям енергію у Вільнюсі, була такою самою й за кілька днів у Дніпрі.

— У вас була зустріч із литовськими колегами. Наскільки продуктивним є співробітництво двох національних федерацій?

— Ми дружимо, у нас гарні зв'язки. Наші плани спільної роботи тривалі. Дуже імпонує підхід Литви до будівництва спортивної інфраструктури. Тут будується багато спортивних залів. У Литви прекрасні можливості проводити футзальні турніри, ветеранські матчі. Спасибі ще раз президенту національної асоціації Литви й місцевим уболівальникам за такий прийом.

— Стадіон майже повністю заповнили вболівальники збірної України. Для вас це був сюрприз?

— Ми про це знали, займалися цим питанням і просили додаткові квоти в литовської федерації. Дякую господарям за розуміння, за те, що вони допомогли нашим уболівальникам прийти і створити на стадіоні у Вільнюсі таку прекрасну атмосферу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини