Сайт УЄФА розповів про візит Александера Чеферіна до України

На офіційному сайті Союзу європейських футбольних асоціацій опубліковано матеріал, присвячений візиту президента УЄФА до України та його зустрічам із керівниками українського футболу та легендами спорту.

Президент Європейського футбольного союзу Александер Чеферін відвідав Україну й переконався в тому, що за допомогою УЄФА в країні стрімко розвивається футбольна інфраструктура, ідеться у статті.

У четвер президент УЄФА Александер Чеферін відвідав Україну, де в центрі уваги були розмови про розвиток футболу в країні.

Фото Володимира Раснера

Чеферін зустрівся з керівництвом Української асоціації футболу, а також із відомими українськими спортсменами. Обговорювалася еволюція футбольної інфраструктури, а також розвиток масового й дитячо-юнацького футболу.

Окрім того, присутні поговорили про будівництво тренувального центру для різних збірних України, яке проходитиме за допомогою програми УЄФА HatTrick. Велику увагу було приділено й програмі GROW, яка допомагає асоціаціям УЄФА реалізувати свій потенціал на футбольних полях та за їхніми межами.

Фото Павла Кубанова

В Україні Александера Чеферіна супроводжувала делегація, до якої ввійшли президент УАФ Андрій Павелко, генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький, голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, тренер національної збірної України Андрій Шевченко й володар «Золотого м'яча» 1975 року Олег Блохін.

«Для мене велика честь зустрітися з легендами українського футболу й олімпійською легендою Сергієм Бубкою», — сказав Чеферін.

Під час візиту президента УЄФА також обговорювалася можливість проведення в Україні найближчими роками великих міжнародних футбольних заходів. У 2012-му Україна разом із Польщею успішно провела фінальну стадію Євро. Вирішальний матч турніру за участю збірних Іспанії та Італії приймав Київ. Окрім того, у 2018 році в столиці України відбулися фінали Ліги чемпіонів УЄФА й Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.

Розвиток юнацького футболу — головний пріоритет УАФ, і робота в цьому напрямку останнім часом приносить фантастичні плоди. У червні українці здобули історичний титул, вигравши в Польщі чемпіонат світу серед збірних U-20.

Фото Володимира Раснера

«Ми виконали серйозну роботу з розвитку загальної футбольної інфраструктури», — зауважив Андрій Павелко. Підтримка УЄФА допомогла Україні зробити інвестиції в оновлення інфраструктури й будівництво об'єктів для юнацького, жіночого та масового футболу.

Паралельно в Україні реалізуються пілотні проекти програми УЄФА GROW. Головна мета — збільшити число людей, які займаються футболом, з 1% від чисельності населення до середніх для асоціацій УЄФА 3,4%.

УЄФА оцінить вплив пілотних проектів на найрізноманітніші галузі (здоров'я, освіта, економіка, розвиток гравців), щоб довести позитивний ефект від потужної інфраструктури, яка привертає до футболу широкий загал. «Україна — активний член УЄФА, який домігся значного прогресу в розвитку спортивної інфраструктури та масового футболу», — підкреслив Чеферін.

«Тепер необхідно активізувати зусилля із залучення до футболу дітей та молоді, — додав Павелко. — Я вдячний УЄФА за реалізацію в нашій країні програми GROW».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2021 22:55

Футбольні легенди України підтримали позицію президента УАФ у питанні так званої «Суперліги»

Легенди українського футболу Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олексій Михайл...

20.04.2021 23:21

Александер Чеферін: «Європейський футбол базується на чіткій моделі, яка витримала перевірку часом»

Під час свого виступу на 45-му Конгресі УЄФА, в якому взяв участь през...

05.09.2019 16:42

Александер Чеферін: «В України у Виконкомі УЄФА є чудовий лобіст. Це дуже сильний представник!»

5 вересня у столичному Будинку футболу відбулася робоча зустріч п...

07.02.2019 14:51

Александера Чеферіна переобрано президентом УЄФА

Сьогодні, 7 лютого в Римі проходить 43-й Конгрес УЄФА, у рамках я...

Підписатися на новини