Андрій Шевченко: «Ми з повагою ставимося до команди Литви, однак перед нами стоїть завдання...»

Завтра у Вільнюсі збірна України проведе черговий поєдинок відбору до Євро-2020, в якому зустрінеться з командою Литви. Напередодні матчу головний тренер синьо-жовтих Андрій Шевченко поспілкувався з журналістами.

Ми спостерігали за тренуванням господарів. Особливу увагу вони приділяли стандартам, подачам на ближню й дальню стійку низом, верхом. Наскільки таке награвання може принести результат?

— Стандарти — гарна зброя за наявності хороших виконавців. Я думаю, це один із варіантів, над якими суперник працював. Я розумію тренера збірної Литви. Таким чином у литовців виникає можливість бути агресивними й небезпечними на власному полі.

Чому збірна України не готувалася до матчу на штучному полі в Києві?

— У нас немає полів такої якості. У Києві — точно. Було одне поле, на якому ми збиралися тренуватися, але воно не збіглося повністю за характеристиками з тим, яке є у Вільнюсі. Синтетичні покриття дуже відрізняються за відскоком, переміщенням м’яча. Зайвий раз привозити футболістів на таке поле ми не схотіли. Ми вирішили тренуватися на нормальному газоні, а вже в Литві випробувати місцеве поле та готуватися до гри.

Можете виділити когось персонально зі збірної Литви?

— Не люблю виділяти гравців індивідуально. Граючи вдома при заповнених трибунах, будь-яка команда матиме бажання показати хороший футбол. Ми готуємося до серйозного матчу й серйозного спротиву суперників. Ми з повагою ставимося до всіх команд. Завтрашня гра має допомогти нам наблизитися до нашої мети. Ми розуміємо, що перемога для нас значно важливіша. Перед нами стоїть завдання — виграти цей поєдинок.

Що ви можете сказати про попередні матчі збірної України проти Литви?

— Немає сенсу згадувати минуле. Завтра на нас чекає важкий поєдинок. Моя роль гравця позаду. Як тренер я маю підготувати команду до завтрашнього матчу, щоб вона змогла вирішити поставлене завдання.

На поєдинку очікується аншлаг, і головний тренер збірної Литви Вальдас Урбонас сказав, що це заслуга збірної України. Чи часто доводиться вам чути такі слова?

— Дуже приємно таке чути. Ми з повагою ставимося до команди Литви, однак перед нами стоїть завдання, на вирішенні якого ми сконцентровані.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини