Руслан Ротань: «Фіни намагаються не давати супернику простору, діють компактно, але ми до цього готові»

Напередодні відбірного поєдинку Євро-2021 (U-21) Україна — Фінляндія відбулася передматчева прес-конференція головного тренера молодіжної збірної України Руслана Ротаня.

— Ми давно чекали цього старту, готувалися до нього, — сказав Руслан Ротань. — Молодіжна збірна України постарається виконати завдання, а це — потрапляння до фінальної частини чемпіонату Європи.

Що стосується кадрових проблем, то, як відомо, ще до збору четверо виконавців травмувалися, тому довелося викликати інших. Зараз у деяких футболістів є незначні ушкодження, але, думаю, усе буде гаразд.

— Ви були в Запоріжжі на матчах «Зорі»?

— На деяких поєдинках луганців я був присутній і дуже добре вивчив якості потрібних мені футболістів, оскільки «Зоря» в поточному сезоні провела більше матчів, ніж інші клуби...

— Чи багато ви отримали інформації після спарингу з молодіжним складом запорізького «Металурга»?

— Я б назвав це навіть не спарингом, а тренуванням із підвищеною відповідальністю. У нас у складі з'явилися хлопці 1999 року народження, які виступали на чемпіонаті світу, тому тренерському штабу потрібно було подивитися цих гравців у справі й дати їм можливість зігратися з тими футболістами, які викликалися раніше.

— Що ви скажете про стан газону на «Славутич-Арені»?

— Хочеться подякувати людям, які працювали над його якістю. Я скажу, що в Запоріжжі поле завжди було в хорошому стані.

— Найбільш проблемна позиція у вашій команді — воротарська?

— Дійсно, наші голкіпери не виступають у Прем'єр-лізі, але ми — молодіжна збірна і працюємо на перспективу. Якщо подивитися, хто стоїть у воротах перших команд клубів Прем’єр-ліги, то практично скрізь це досвідчені виконавці. Головне, що наші воротарі мають ігрову практику...

— У вашій команді є 10 чемпіонів світу у складі збірної U-20. Наскільки це вам допоможе?

— Ми їх привітали, але той етап роботи закінчився, з'явився новий виклик. І ми чекаємо від них нових звершень, вони повинні рости.

— Що ви скажете про збірну Фінляндії?

— Це дисциплінована атлетична команда, яка добре пресингує. Це видно по всіх її матчах. Думаю, завтра на нас чекає те саме. Фіни намагаються не давати супернику простору, діють компактно, але ми до цього готові.

— Хто фаворит нашої групи?

— Думаю, збірна Румунії, яка цим складом виступала у фінальній частині чемпіонату Європи. Відзначив би я й Данію, а Фінляндію, яка, між іншим, нещодавно закрила шлях збірній України на Євро в еліт-раунді (U-19), назвав би міцним горішком. Упевнений, що й Північна Ірландія просто так нікому очки не віддасть.

— Ви самі хвилюєтеся перед стартом відбору?

— Скоріше, чекаю з нетерпінням. Я сказав хлопцям, що в кожному матчі очікую від них перемоги, і, впевнений, ми будемо прагнути цього. Я радий, що з кожним днем ​​футболісти все краще розуміють наші вимоги, отже, у майбутнє ми дивимося з оптимізмом. Я бачу в цій команді потенціал, і нам потрібно його розкрити.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини