Александер Чеферін: «В України у Виконкомі УЄФА є чудовий лобіст. Це дуже сильний представник!»

5 вересня у столичному Будинку футболу відбулася робоча зустріч президента УЄФА Александера Чеферіна з легендами вітчизняного футболу, керівництвом Української асоціації футболу на чолі з її президентом, членом Виконкому УЄФА Андрієм Павелком та президентом НОК України Сергієм Бубкою.

У зустрічі також узяли участь володар «Золотого м’яча»-1975, співголова Ради стратегічного розвитку професіонального футболу УАФ Олег Блохін, головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко, тренер збірної України U-20, що стала чемпіоном світу в Польщі, Олександр Петраков, тренер збірної України серед ветеранів Анатолій Дем’яненко, перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, перший віце-президент УАФ Олег Протасов, генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький.

Фото Павла Кубанова та Володимира Раснера

Учасники зустрічі обговорили низку питань, які, як відзначив Андрій Павелко, матимуть серйозний вплив на футбольне майбутнє України. Зокрема, це перспективи проведення в нашій країні чемпіонату світу з футболу серед збірних U-17 або U-20, матчу за Суперкубок УЄФА чи фіналу Ліги Європи, організація в Києві одного з найближчих Конгресів УЄФА, а також проект будівництва першої в історії України бази для національних збірних.

Фото Павла Кубанова та Володимира Раснера

Президент УЄФА вкотре висловив свою підтримку УАФ, дав високу оцінку розвитку футбольної інфраструктури в нашій країні, відзначив ініціативність УАФ і готовність керівництва асоціації ділитися своїм досвідом та ідеями з колегами з інших країн. Зокрема, за словами Александера Чеферіна, ініціатива УАФ щодо організації континентальної першості серед легенд європейського футболу стане предметом обговорення в УЄФА найближчим часом.

Фото Павла Кубанова та Володимира Раснера

«Мені надзвичайно приємно зараз перебувати в Україні — і не лише через те, що ви є чинним членом УЄФА, з яким ми співпрацюємо, а ваша збірна U-20 є чинним чемпіоном світу, — сказав Александер Чеферін. — Для мене велика честь зустрітися з легендами українського футболу та олімпійською легендою Сергієм Бубкою. Дуже дякую за запрошення, завжди дуже приємно приїздити сюди». 

Фото Павла Кубанова та Володимира Раснера

Говорячи про перспективи проведення в Україні матчу за Суперкубок УЄФА або фіналу Ліги Європи УЄФА, Александер Чеферін зазначив: «В УЄФА діє практика, відповідно до якої перемогу отримує та заявка, яка буде найкращою. Якщо ви розбудовуєте інфраструктуру, то матимете можливість провести турніри великого значення. Ваша робота з розбудови спортивної інфраструктури та розвитку масового футболу досягла певних успіхів. Але не менш важливим є те, що в України є чудовий лобіст у Виконавчому комітеті УЄФА — Андрій Павелко. Це дуже сильний представник!» 

Фото Павла Кубанова та Володимира Раснера

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.09.2021 22:55

Футбольні легенди України підтримали позицію президента УАФ у питанні так званої «Суперліги»

Легенди українського футболу Олег Блохін, Ігор Бєланов, Олексій Михайл...

20.04.2021 23:21

Александер Чеферін: «Європейський футбол базується на чіткій моделі, яка витримала перевірку часом»

Під час свого виступу на 45-му Конгресі УЄФА, в якому взяв участь през...

07.09.2019 12:56

Сайт УЄФА розповів про візит Александера Чеферіна до України

На офіційному сайті Союзу європейських футбольних асоціацій опублікова...

07.02.2019 14:51

Александера Чеферіна переобрано президентом УЄФА

Сьогодні, 7 лютого в Римі проходить 43-й Конгрес УЄФА, у рамках я...

Підписатися на новини